Son dönemde değişken döviz fiyatları nedeniyle başta akaryakıt, bakım onarım, parça, işçilik ve asgari ücret olmak üzere hızla artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının çok zor durumda olduğunu belirten Adıgüzel, döviz fiyatlarının bir miktar geri çekilmesine rağmen akaryakıt fiyatları pompaya yansıyan bir düşüş olmadığını ve Eylül 2021’den bugüne geçen kısa süre içerisinde tüm maliyetlerin en az %50 arttığını belirtti. Kendi ili olan Ordu’da Belediyenin dolmuş şoförlerine hiçbir desteği olmadığını belirten Adıgüzel hem bu desteğin verilmesi hem de okullarda servis esnafı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir destek fonu oluşturması gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na birer soru önergesi veren Adıgüzel, şunları söyledi:

 

“Okul servis esnafı çok zor durumda. Mazot %50 artmış, bakım onarım, parça, işçilik hepsi en az %50 artmış… Döviz bir miktar geri gelse de akaryakıt pompa fiyatları aynı. Böylesi bir durumda şoför esnafının bu işi sürdürme şansı yok. Bu ekonomide velilerin daha fazlasını ödeme şansı da yok. Milli Eğitim Bakanlığı derhal bir fon ayırıp servis esnafını %50 oranında karşılıksız desteklemelidir. Eğitim hizmetinin devamı ve Anayasamıza göre eşit bir hak olması gereği bu yapılmalıdır. Ne şoför esnafının ne velilerin ne öğrencilerin bu artan maliyetlerde hiçbir kabahati olmadığına göre devlet bunu karşılamak zorundadır.

Sakın bütçe yok para yok demesinler! Yandaş vakıf ve cemaatlere milyarlar aktarmayı biliyorlar.

Halk otobüsü statüsünde olan araç ve dolmuşlar pek çok büyükşehirde beledilerce destekleniyor. Her ne hikmetse Ordu Büyükşehir Belediyesi en ufak bir destek vermiyor. Yandaş müteahhitlerle ve hırsızlarla iş tutarken para bulan Ordu BB’ne sesleniyorum; ayda 100 bin TL sosyal medya reklamına vereceğine, 100 dolmuşa 1000'er lira ver. Sokağa çıkma yasağı olan dönemde sokak reklamına verdiğin milyonlardan, 1 liralık kaleme 10 lira, 5 milyon liralık işe 40 milyon verirken kırıştığınız paradan verin, verin de nasıl verirseniz verin.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi