Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezon yaklaşırken, Orduspor tarihinde ilk kez mücadele edeceği sezon öncesinde armaya, renge ve ismine gönül veren az sayıda taraftarı haricinde şehir için sıfır beklentiyle lige başlayacak. Geçen sezon Erzurum kampındaki takımın kazandığı ivme sezonun ilk çeyreğine yansırken Afyon kampı da takımın geleceği için çok önemli olacak.
Orduspor için beklenti yok sözü yanlış anlaşılmasın, tabiki de sportif beklenti var. Her takım için var olan bir şey bu. Ancak Orduspor için bu sezon olmayan beklenti, çıkar beklentisi. Takımın yanında, içinde, arkasında artık çıkar beklentisi olmayan insanlar var. Kimilerinin Süper Lig sevdasıyla, kimilerinin siyasi-futbol ilişkileriyle yok saydığı, şehrin birçok ileri gelenlerinin de görmezden geldiği Orduspor, bu insanlarla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Paranın ve gücün yanında olmayı seçen insanlar herkesin her zaman saygı duyacağı armanın yanından uzaklaştı.
Orduspor küme düşünce ‘Bırak Allah aşkına, Orduspor mu kaldı ?” diyen insanların olası bir başarı geldiğinde ön saflarda yer almak isteyeceklerini herkes gayet iyi biliyor. Ben bunu karakter eksikliği olarak adlandırıyorum. Nasıl Avrupa Kupaları’nda mücadele eden Türk takımlarını Milli ortak duygularla destekliyorsak tabiki de Ordu takımlarını memleket duygusuyla desteklememiz gerekiyor. Ancak bunu öncelikle bazı mercilerin eşit şekilde idrak etmesi gerekiyor.
Yeşil zemine dönecek olursak Orduspor kamp öncesinde çok önemli işler yapıyor. Altyapıdan yetiştirdiği oyuncuları kaybeden Orduspor, başka takımların genç oyuncularını kadrosuna katarken genç, dinamik ve istekli bir takım olma yolunda ilerliyor. Anlaşılan oyuncularla birlikte orta saha hariç diğer mevkiiler yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Uzun yıllar yurt dışında oynayan Avusturyalı kaleci P.Angeler, Orduspor’un eski kalecisi Göksu Hasancık’ı andırıyor. Orduspor oyuncuyu kadrosuna katması halinde önümüzdeki yıllarda güzel paralar kazanabilir. Stoper Taleh ise lige uyum sorununu erken atlatırsa ciddi fayda sağlayacaktı. Topa sert oyunu ve hava toplarındaki hakimiyeti lig maçları öncesinde umut veriyor. Genç forvet Kevin Assiga’dan da imza atan 5 yerli isim gibi önemli katkılar bekleniyor. Takımdan ayrılmayan Mustafa Bayhan, Furkan Şirin, Oğuz Yılmaz ve Tolga Yılmaz’ın yanı sıra altyapıdan takıma çıkartılan birkaç isim de bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de takım adına önemli işler yapabilir.
Afyon kampı lig öncesi fragman niteliği taşıyor. 2.Lig ve 3.Lig ekipleri sezonu açtığı için Orduspor, Afyon’da BAL ekipleri ile hazırlık maçı yapacak. Birebir rakiplerle hazırlık maçları oynayacak olan Orduspor’un kampı umarım futbolcular için sakatsız ve başarılı geçer.