Tekerleğin icadı ile başlayan, dişlinin icadı ile gelişen makinelerin insanlık hayatına girmesi ve gelişmesi sanayi devrimini gerçekleştirmiş. Kapitalist sistem kendine özgü sosyal ,ekonomik ve siyasal yaşam biçimini insanlığa kabul ettirmiştir. Bu süreç içinde imparatorluklar ,ulusal devlet yapısına, büyük aile, çekirdek aileye, yönetim biçimi cumhuriyete dönüşmüştür. Ulusal devlet yapısı milletleri,Milletleri oluşturan halkın,dede,baba ve çocukların bir arada yaşadığı aile,her bireyin yeni bir aile oluşturması ile çekirdek aileye, Ulusal devlet yapısı kuvvetler arası ilişki ile cumhuriyet insanların yaşam biçimi haline gelmiştir.Kapitalist sistem üretimi elinde tutan patronları, fabrika da ve hizmet sektöründe çalışan işçi memur sınıfını,  dolaysıyla

 zengin ,fakir sınıfını da ortaya çıkarmıştır. Kapitalist sistemin özü faize dayandığı için dini inancıda etkilemiş olmalı ki, dini en yetkili kurum, faiz hakkında fetva vermek zorunda kalmıştır.

           Yazılımın icadı ile başlayan ve gelişen teknoloji devrimi , sanayi devrinin mekanik yapısına ilave edildikten sonra ortaya çıkan kapitalist sistem ,kendine uygun yeni sosyal ,ekonomik ve siyasi yapıyı da  insanlara kabul ettirmeye başlamış, ettirmeye devam edecektir.Bu sürecin içinde yen devlet yapılanmaları, aile yapısı ve siyaset etme değişimlerini de görecek ve  izleyeceğiz. Gelecekte teknoloji devrimini tamamlamış olan güçler, insanların efendisi. tamamlayamayanlar da sömürgesi olarak yaşamlarını sürdüreceklerdir. Bu süreç içinde dini inançların  ,sisteme bağlı olarak farlı uygulamalara gitmesi de kaçınılmaz olarak gerçekleşecektir.Bütün bu gerçeklerle istesek de ,istemesek de   yüzleşeceğimizi bilerek, bu günden başlayarak genç neslimizi  ,bu sürece uyum sağlayacak şekilde yetiştirecek eğitim ve öğretim uygulamalarını hayata geçirmenin yolunu mutlaka bulmalıyız. Gelecekte ya efendi ,ya da sömürge olarak yaşamak için. İnsanlık devrimleri bu güne kadar engelleyememiş ,devrimler gerçekleşmiştir.