Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından sonra halkın ibadet haklarını korumak ve yaşatmak için kurulan Diyanet İşleri başkanlığına bağlı camide halkın önüne geçmiş imam görev ve yetkisini aşarak Cumhuriyet kurucularına zalim ve kafir diyerek çok büyük ölçüde hakaret etmiş.Cumhuriyuetin en yüksek temsil makamında oturanlar hakaretleri dinlemiş. Henüz sesleri çıkmamaktadır.

            Türkiye Cumhuriyeti halkı cumhuriyet ilkeleri ışığında ülkeyi yönetecek iktidarı seçer.İktidardan ekonomik,sosyal ve siyasi hizmet beklerler.Refah,güven ve huzur sağlamasını ister.İstediği hizmetleri yerterli almadığını anlarsa iktidarı sandık da düşürür.Muhalefeti iktidara taşır.Cumhuriyet tarihi darbe dönemleri hariç bu süreç içinde günümüze gelmiştir.Hiç bir iktidarın döneminde böyle bir vahim durum yaşanmamıştır.Bundan sonra da yaşanmaması dileğimdir.Durum karşısında uykularım kaçtı.Mağnençöktüm.

            Şunu anlamakta zorlandım iktidar ne yapmak istiyor.Dinin siyasetle bu denli iç içe girmesi ,hem dine,hem de siyasete olan duyguları yıpratır.Halk bölünür parçalanır.Daha da kötüsü Aile birliğini ortadan kaldırır.

            İktidar da kalmak için bütün bunlara değer mi!