Atatürk Türkiye Cumhuriyeti ni yurttaş vatandaş ve laik yaşam temeline oturtmuş.Yaşama geçirmiştir.Bizimde gelecek neşillere ulaştırmamız gereken bu görevimizi yerine getirmek sorumluluğumuz olduğu inancındayım.

Atatürk milliyetçiliği ırk din mezhep gözetmeden yurttaş vatandaşlık üzerinden devlete karşı eşit hak ve özgürlüklerin kullanılması,devlete karşı eşit sorumluluğu yerine getirme olarak ulus devlet içinde yaşayan halk olarak tarif etmiştir.Bu milletin adını Türk milleti koymuştur.Alt kimlikler zenginlik olarak kabul edilmiştir.

Atatürk Cumhuriyeti Devleti milletinin laik yaşam içinde yaşaması istenmiş.Laiklik olmayınca Türk milleti kavramı anlatılamaz.Laiklik ALLAH'IN ümmeti olduğunu bilerek.Mezheplerin,tarikatların ve mensupların müridi olarak yaşamayı ret eden yaşam biçimidir.İnancını vicdanında yaşarken başka inaçlara sahip olanlara saygı duymaktır.Devlet bütün inançlara karşı eşit mesafededir.Hizmetini eşit ölçüde yerine getirir.Devleti yöneten iktidarlar inançlarını devlet hizmetini yaparken ortaya koyamaz.

Ülkeyi yönetenler hizmetlerini yaparken etnik ve dinsel ayrışmaları ortadan kaldırmak istiyorlarsa yurttaş vatandaşlık üzerinden laik yaşamı hayata geçirmelidir.