Türk Milleti için 19 Mayıs çok önemli bir gündür. Türklerin tarih sahnesinde, tekrar, yerini almasının başlangıç günüdür.

Tarihi bir gerçek var ki, her Türkün bilmesi gerekiyor. Sene 1919 ilk baharı. Parisin karanlık localarında, tarihe Paris Dörtlüsü diye geçen, ABD, İngiltere, İtalya ve Fransa, şu karar alıyor.

''Anadoluda Türkler yok edilmeli, edilemez ise Orta Asyaya sürülmeli''

Kararı uygulamak üzere, Yugoslav Kralına teklif götürülür. Yugoslav Kralı ''İnsan haklarına aykırıdır'' gerekçesiyle, kabul etmiyor. Yunan Kralına götürülüyor. Yunan Kralı, teklifi kabul ediyor. Ancak, Genel Kurmay Başkanı İonnes Metaksas karşı çıkıyor.

Metaksas ''Osmanlının silah bırakması sizleri yanıltıyor. Türklerin görünmez orduları vardır'' diyor. Yunan Kralı, generali dinlemiyor ve Metaksası görevden alıyor.

İngiliz ve Fransız destekli 300 bin kişilik Yunan Ordusu 15 Mayıs 1919 günü, İzmirden karaya çıkıyor. Alınan kararı uygulamak üzere göreve başlıyor. 15 Mayıs 1919 günü İzmirde kan gövdeyi götürüyor. Ne kadar eli silah tutacak genç var ise kurşuna diziliyor. Cesetler, Alsancaktan denize atılıyor. Akıntı, cesetleri Karşıyakaya taşıyor. Karşıyaka köylüleri günlerce denizden ceset topluyor. İçlerinde 12 yaşında çocuklar dahi var.

Aradan dört gün geçiyor. 19 Mayıs 1919 günü, Çanakkale Kahramanı Mustafa Kemal Paşa Samsuna ayak basıyor. Türklerin görünmez Ordularını harekete geçiriyor. 9 Eylül 1922 günü, düşmanı İzmirden ege denizinin soğuk sularına döküyor.

Paris Dörtlüsünün ''Türkleri yok etme, edilemez ise Orta Asyaya sürme'' kararını tarihin çöp sepetine atıyor.

19 Mayıs ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.