Cumhuriyet feodal sistemin,,kapitalist sisteme dönüşümünün başlangıcıdır.İmparatorluktan,ulus devlete geçişin adıdır.Ümmet halkın yurttaş vatandaşa dönüşmesidir.Bağımsızlık,özgürlük ve adaletin kurumlaşmasıdır.Kimsesizlere sahip cıkmadır.Laik yaşama ,vijdan özgürlüğüne geçiştir.Hakimiyetin saraydan,millete geçme sürecidir.Millet adına TBMM de temsil hakkının kullanılmasıdır.Muğassır medeneniyeti hedef almadır

        Cumhuriyeti yaşatmak Türk halkının görev ve sorumluluğundadır.Türk halkı bu asli görev ve srumluluğu TBMM elilyle yürütür.Seçme ve seçilme hakını kullanma bunun için vardır.

        Cumhuriyetin  korunması, milli ekonomi ,güçlü ordu ve çağdaş eğitimle mümkündür.Milli tarımı,milli sanayiyi  ve teknolojiyi tamamlamadan bağımsız olunamaz.Milli ve çağdaş eğitim olmadan özgürlükten söz edilemez.Bağımsız yargı olmadan adaletin olması beklenemez.

        Daha doğrusu cumhuriyetin temel ilkelerine dayanmayan Cumhuriyet olamaz.Cumhuriyet olmayınca milli bayramların önemi kalmaz. Halk bayramından protokol bayramına dönüşür.

        YAŞAIN ATATÜRK.YAŞASIN CUMHURİYET