Zan edildiği gibi, dolar, Amerikan Devletinin parası değildir. Doları FED adındaki banka basar. Bu bankada, Amerikan Devletinin hissesi dahi yoktur. Bankanın sahibi 8 banker ailesinden oluşuyor. (Internete, Fed sahibi kimlerdir, diye yaz öğren)
Doları basan FED sahibi ailelerin dördü Amerikada yaşar. Diğer dordü Avrupada yaşar. Bankerler, Isvicre’de bir araya gelip ortak karar alırlar. Savaşa, barışa, ekonomik krize ve uluslararası politikaya onlar karar verir. Kararı uygulama ve Jandarmalık görevini Amerika yapar.
Bu durumu ilk fark eden Türk siyasetci merhum Necmettin Erbakan olmuştur. Necmettin Erbakan onları “dış güçler” olarak tarif ediyordu.
Dış güçler amaçlarını saklamıyorlar. Uygulamak istedikleri politikanın adını “Yeni Dünya Düzeni” olarak ilan ettiler.
Yeni Dünya Düzeninde, tek bir PARA, tekl bir HÜKÜMET, tek bir DIN, tek bir EKONOMI, tek bir SOSYAL SISTEM, tek bir SIYASAL SISTEM egemen olacak. Tüm bunlar, para ile kontrol altında tutulacak.
Şimdilik kullanılan para dolar. Ancak, her para gibi doların sorunları var. Ekonominin talep ettiği para miktarından daha fazlası piyasaya sürülür ise, fiyatlar artıyor ve değeri düşüyor. FED sürekli dolar basıyor. Doların değeri düşüyor.
1944 yılındaki Bretton Woods para anlaşması ile dolar altına bağlanmış ve 35 dolar karşılığında bir ons altın garanti edilmişti. Eldeki altından daha çok dolar basıldı. 1971 yılında, Başkan Nixon, dolar karşılığında altın garantisini kaldırdı. Dolar karşılıksız kağıt paraya dönüştü.
1971 yılında, 35 dolar olan bir ons altının fiyatı, günümüzde 2000 doları gördü. Şu anda bir ons altın 1945 dolar. Dolar, altına göre, elli yılda elli mislinden daha çok değer kaybetti. Değer kaybeden bir para ile yeni dünya düzeni kurulamıyor. Nitekim çatlak sesler çıkmaya başladı.
Çin “Ulusal paraların, ulusal para politikasından etkilendığini” söylüyor. Ve “uluslararasında değeri değişmeyen bir para” talep ediyor. Sese cevap Amerika’dan geldi. Başkan Obama “Dolar yeterince kuvvetli paradır” dedi.
Itirazlar karşısında duramayan dolar egemenleri, Çini ikna ettiler. 2016 yılında, Çin parası Renminbi’yi IMF para sepeti olan SDR’ye (Special Driving Right= Özel Çekme Hakları) dahil ettiler. Çinin sesi kesildi.
Ancak sorun devam ediyor. Amerika’nın bütçe açıkları ve cari açığı sürekli artıyor. Amerikan devletinin borcu 33 trilyon doları buldu. Amerika, FED den borç alıyor. Ukrayna ve Israile milyarlarca dolar yardım ediyor. Amerikada, bu durumun sürdürülebilir olmadığı tartışılıyor.
Dolar değer kaybettikçe, dolar ile yeni dünya düzenini kurmak isteyenlerin amaçları ütopyaya dönüşüyor.