Türkiye İmparatorluktan geliyor. 600 yıl çeşitli milletleri sulh ile idare etmiş, şanlı bir milletin mensubuyuz. Yıkılan Osmanlı İmparatorluğunun yerine kurulan ulus devletlerde huzur bulamayanlar Türkiyeye göç ediyor. Edecek de.

Türkiyeye yapılan göçler hakkında birkaç misal vereyim.

1860 yılında Rus zulmünden kaçan Çerkezler, kendilerini Anadoluya zor atmıştır. Karadenizden kayıklar ile Türkiyeye gelirken o kadar kayıp verdiler ki, Çerkezler balık yemez.

1878 Osmanlı-Rus Savaşından sonra Müslüman Gürcüler başta Ordu olmak üzere, Çürüksulu halkı Türkiyeye göç etti. Ordu nüfusunun yüzde 30'u Gürcülerden oluşuyor.

En büyük göç harekatı 1924 yılında, Mübadele ile olmuştur. Türkiyede yaşayan Hristiyan Türkler (çoğunluğu Peçenek idi) Yunanistana gönderildi. Onların yerine, oralardaki Türkler geldi.

1950 den itibaren, Yugoslavların mekanı İstanbul Sağmalcılar olmuştur. Yugoslavlar sanayide başarılı oldular. Bursadaki tekstil sanayisinin kurucusu Yugoslavlar idi.

Saddamı hatırlayınız. Kürtlerin üzerine zehirli gaz döktü. 2 milyon Kuzey Irak Kürdü ülkemize sığındı.

1990 yılında Bulgaristanın yarıya yakını ülkemize göç etti.

Biz Türkler, göçmenlere yardım ederiz. Elimizden gelen imkanları sonuna kadar kullanırız. Geleneklerimiz böyle. Zira, bizlerin atası da göçmedir. Göç ne demek biliriz.

Tüm bunlara karşın GÖÇMEN DÜŞMANLIĞI nereden çıktı?

Düşmanlık Suriyeli göçmenler ile başladı. Sebebi ise siyaset. Suriyedeki olayların gerisinde Nusayri-Sünni çatışması var. Nusayriler iktidarda ve Sünnilerin üzerine varil bombası atıyor. Ülkeden kovalıyor. Kavgaları yeni değil, 1400 yıl önceden beri devam ediyor. Osmanlı dönemi dışında kavga hiç bitmedi.

İşin kötü ve acıklı tarafı, Türkiyedeki iktidar ve muhalefet Suriyedeki kavgaya taraf oldular. Birlikte hareket edemediler. Muhalefet, Arap Alevisi olan Nuasyrileri destekliyor. Muhalefet partisinde aleviler egemen oldu. Alevi kardeşliği altında, Muhalefet Nusayrileri kayıtsız-şartsız destekliyor.

Nusayriler ise, Rusyanın desteği ile kavgada başarılı oldular. Sünnileri Suriyeden kovaladılar. Sünniler de Türkiyeye sığındı. Sığınmacılar arasında bir adet Nusayri bulamazsınız.

Türkiye göçmenlere yardım edince, muhalefet bunu sorun edindi. Sorunun gerisinde, Suriyede taraf olmak yatıyor. Açıkça, ülkeye göç edenler Sünni Müslüman diyemiyor. Etrafından dolanıp, göçmen sorununu gündemde tutuyor.

Göçmenler hakkında yazı yazdığım zaman, itirazlar başlıyor. Zira, akla hitap eden doğru taraflar var. Ancak, biz Türkler ekmeği bölüşmesini bilir ve ülkemize göç edenlere yardım ederiz.