Türkiye Cumhuriyeti bundan tam 86 yıl önce ,23 Aralık 1930 günü korkunç bir İLTİCA olayına tanık olmuştur.Onun için, 23 Aralık günü Türkiye’nin en karanlık günlerinden birinin yıl dönümü…
Cumhuriyet karşıtı ŞERİATÇI YOBAZLAR 23 aralık 1930 da İRTİCA girişiminde bulunmuş ve kendilerini engellemek isteyen Asteğmen Mustafa Fehmi KUBİLAY’I kafasını keserek öldürmüşlerdi..Çember sakallıların başlarında sarık, sırtlarında cübbe vardı.
Atatürk dönemi idi. Devrimler yapılıyordu. "Tarihte MENEMEM  OLAYI" ve KUBİLAY VAKASI’’olarak geçen irtica hareketlerinden sonra bölgede sıkıyönetim ilan edilmiş ve liderleri Derviş Mehmet Adında bir mürteci olan KATİLLER kısa sürede yakalanmışlardı
Yargılanan canilerden 37si idama mahkûm edilmiş, bunlardan 9’zunun cezası ağır hapse çevrilmiş,28 suçlu ise  3 şubat 1931 gecesi Kubilay’ın şehit edildiği Menemen’de İDAM edilmişti. Devrin Başbakanı İsmet İnönü o günlerde ulusa şu mesajı yayınlamıştı:‘’Kubilay, devrim uğruna, vatan sevgisi ve bütünlüğü yolunda, yalnız başına, kuvvet hesabı yapmayan bir idealist vatanseverlik örneğidir. Kubilay, millet yolunda canını her an fedaya hazır olan geleneksel  TÜRK yaradılışının müstesna abidesidir’’.Büyük ordumuzun Kahraman genç subayı ve Cumhuriyet’in idealist öğretmen kadrosunun kıymetli üyesi Kubilay bey, temiz kanı ile Cumhuriyet’in Hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir.’’ İzmir ve Ege’nin Atatürkçü, laik yurt sever insanları ve çok sayıda sivil toplum örgütü Menemen’de devrim şehitlerini bir kez daha anacak, onların önünde saygı duruşunda bulunacak,"hükümet kararıyla yok sayılan!" İrticayı bir kez daha anımsayacak  Devrim şehitlerimiz yedek subay Kubilay,bekçi Hasan ve ŞEVKİ’YE  Allah rahmet eylesin İyi ki bu günleri görmediler.
 NOT: 82 YAŞIAN gelmiş biri olarak  MENEMEN ve KUBİLAY OLAYLARININ 86 SENE geçmesine rağmen bir milletvekilimizden ilk defa (millet düşmanlarının KUMPAS OLAYIDIR) demesine şaştım ve hayretler içersinde tarihten haberi yok dedim.