Milattan önce 7. yüzyılda, Lidyalılar parayı icat etti. O tarihten beri savaşların gerisinde para yatıyor.
Sanayi toplumu ile birlikte para gücü bankerlere geçti. Bankeler kendilerine teslim edilen altın karşılığında (bank-note) denilen belgeler veriyordu. Bir süre sonra banknotlar piyasada para olarak işlev üstlendi. Banknotu getirerek altını geri alma talebi giderek azaldı.
Bunu fark eden bankerler ellerindeki altın miktarından daha fazla bank-note basmaya başladılar. Bastıkları banknotları devlete borç vermek suretiyle kolay ve garantili para kazanmanın yolunu öğrendiler.
Devlete daha çok borç vermenin yolu, devlet masraflarını artırmaktan geçiyor. Devletin masrafı savaş zamanlarında en yüksek seviyeye çıkıyor. Banker için yapılması gereken savaş çıkarmaktır.
Siyasal toplumları savaşa sokmak çok kolaydır. "Başka ülkelerin toprak ya da mal varlığına" tamah etmek, homo sapiens (yaşayan insan) ırkının en büyük zaafıdır. İnsana daha fazla menfaat sözü verin, savaş dahil her şeyi yapmaya hazır bekliyor.
Tarihe bir göz atalım.
1. Amerika'nın İngiltere'ye karşı bağımsızlık hareketini İngiliz bankerler finanse etti. Tek arzuları "yeni kurulacak Amerikan Devletinin para basma hakkını" elde etmekti. Başardılar. 1776 yılında kurulan ABD'nin parasını, o günden beri bankerler basıyor.
2. 1815 yılındaki Waterloo savaşını Bankerler çıkarmıstır. Ingiliz Bankerler Fransız Devletine borç vererek Ingiltere ile savaşa hazırladı. Hem Ingiltere'ye hem de Fransa'ya borç vererek bankerlik tarihinde ilk defa en büyük parayı kazandılar.
3. Birinci dünya savaş koşullarını bankerler hazırladı.Bankerlerin ağa babası Yahudi idi. Çok fazla miktarda paraya sahip idiler. Filistin'de yeni bir Yahudi Devleti kurmayı ilahi bir görev sayıyorlardı. Önce Osmanlı'dan bu toprakları satın almak istediler. Osmanlı satmayınca, savaş çıkartarak amaçlarına ulaştılar.
4. İkinci dünya savaşını bankerler çıkardı. 1933 yılında Amerikan Cumhurbaşkanı Rooswelt "bankerler Almanya'ya çok fazla borç para veriyor, savaş çıkaracaklar dikkatli olun" diyordu. Çok geçmedi Avrupa'da savaş başladı. İkinci dünya savaşının amacı "doları dünya parası yapmak" idi. Nitekim daha savaş bitmeden, Bretton Woods Para Anlaşmasi ile 1944 yılında dolar altına bağlanarak dünya parasına dönüştü.
5. Kore savaşının nedeni de bankerler idi. Amerika'yı borçlandırmak amacıyla daha çok savaşa sokmak gerekiyordu. Önce Kore ve daha sonra Vietnam savaşı ile bunu başardılar. Amerikan Hükümetine dolar basarak o kadar çok borç verdiler ki, mevcut altın miktarından daha fazla dolar basma şansını yakaladılar. Başkan Nixon 1972 yılında doların altın karşılığını kaldırmak zorunda kaldı.1972 den beri dolar kağıt para olarak tedavülde bulunuyor. Bankerlerin para maliyeti kağıt ve mürekkep masrafıyla ölçülüyor.
5. Birinci Körfez Savaşının nedeni de bankerler idi. Küveyt'in elinde petrol satışından dolayı çok fazla dolar birikmişti. Amerikan elçisi Saddam'ı oyuna getirmeyi başardı ve Saddam Kuveyt'i işgal etti. Böylece Amerika olaya müdahil oldu. Kuveyt'in elindeki fonlar savaş masrafı olarak elinden alındı. Ayrıca, Almanya ve Japonya'ya petrol kanallarınızı açık tutuyoruz dediler ve bu iki ülkenin dış ticaret fazlasından dolayı kasalarında biriken dolarları geri almayı başardılar.
6. İkinci körfez savaşının nedeni de bankerlerdir. Saddam petrolu altın ve Euro karşılığı satmak istiyordu. Elinde çok fazla altın birikmişti. Amerikan halkını El Kaideyi destekliyor, elinde kitle imha silahı var diyerek savaşa ikna ettiler. Saddam'ı hal ettiler. Altınlarına el koydular. Irak Merkez Bankasını ele geçirdiler. Irak'ın petrol gelirlerini yağmalamaya devam ediyorlar.
7. Bankerler Kaddafi'yi de hal ettiler. Başına gelecekleri Kaddafi Arap Birliği toplantılarında söylüyordu. Kaddafi petrolü satıyor. Halkına hizmet ediyor. Libyalı refah içerisinde yasıyordu. Kaddafi fazla parasını altına dönüştürüyordu. Altına dayalı yeni bir para sistemi kurulmasını talep ediyordu. Bu durum doların itibarını sarsıyordu. Arap baharı bahane edilerek Kaddafi'yi katlettiler. Libya halkı, Merkez Bankası ve vergi ile tanıştı.