Toplumların sosyo-ekonomik gelişmesi konusunda doktora yaptım. Gelişim konu olunca, mecburen tarihi incelemek gerekiyor. Toplumun hangi aşamadan başlayıp, bu güne geldiğini tarih bize gösteriyor.

Yaptığım araştırma sonunda, toplumların iki aşamalı gelişme süreciyle bu güne geldiğini saptadım. Birinci aşama YOBAZLARIN egemen olduğu dönem. İkinci aşama, Çağdaş medeniyetin (bilimin) egemen olduğu dönemdir.

1. Yobazlık dönemi;

Öyle zan edildiği gibi, insan oğlu çağdaş medeniyeti yaşamıyor. Halen, yobazlık devam ediyor. Yobazlar egemenliğini sürdürmek için dini ve mezhepleri kullanır. Din, mezhep ve tarikatlar üzerinden toplumda sosyal otorite yaratır. Bu sosyal otorite, ekonomik kazanç sağlamaya başladığı zaman, toplum felakete doğru hızla ilerliyor.

Ekonomik güçleri, belli aşamaya gelince, yobazlar siyasi güç kazanır. Bu kazanım, toplumları statükoya hapseder. Statükoya hapsolan toplumların gelişmesi duruyor. Yaşanan iki önemli örnek var. Birincisi Antik Mısır. İkincisi, Roma dır.

-Antik Mısırlılar, muazzam medeniyet yaratmışlar. Piramitleri yapmışlar. Ancak, yobazların egemenliğinden kurtulamamışlar. Mısır rahipleri, geçmişten gelen teknolojileri içeren yazılı kayıtları yok ederek, Mısırlıları statükoya hapsetmiş. Mısırda gelişme süreci durmuş.

-Roma, 325 yılında Hristiyanlığı kabul edince, yobazlar, Roma medeniyetine egemen olmuşlar. Papazlar önce, Roma ve Yunan Medeniyetine ilişkin teknolojik bilgileri yok ettiler. Roma çimentoyu biliyordu, yok edildi. Roma hijyeni biliyordu. Yok edildi. Roma doğal hukuku biliyordu, yok edildi.... Yobazlar, bin yıl sürecek, KARANLIK ÇAĞI başlattılar.

2. Çağdaş medeniyet;

Çağdaş medeniyet, bilim ile başladı. Her ne kadar yobazlar, bilge kişileri yakarak idam ettiler ise de, başarılı olamadılar. Çünkü, bilgi insanların işine yarıyordu. Bilgi savaş sırasında kullanılıyor. Savaşı kazanan taraf, bilgiye önem veriyordu.

Bir bakıma, insan oğlunu yobazlıktan kurtaran SAVAŞLAR olmuştur. Çünkü, savaşı kazanan taraf teknolojinin önemini kavrıyor. Ve, savaş teknolojisi ile elde edilen bilgiler sivil hayata uyarlanarak, ekonomik gelişme hız kazanıyor. Demiryolları, savaş sırasında ağır topları taşımak için kullanılmıştı. Sivil hayatta devrim yarattı. Suni kauçuk, uçak, nükleer enerji, naylon iplik, ikinci dünya savaşının ürünüdür. Kullanmakta olduğunuz bilgisayar ve internet dahi, savaşı kazanmak amacıyla icat edilmiştir.

Teknolojik bilgi birikimi Avrupada başladı. Fransa, yobazlardan kurtulan ilk ülke oldu. Kurtulma tarihinin başlangıcı, 1789 Fransız devrimidir. Fransadaki yobazların kafası GİYOTİN ile kesildi. Devrimciler bununla da yetinmediler, LAİK DEVLET düzenini kurdular. Fransanın başarısı, Avrupa'da hızla yayıldı. Ve bu günkü çağdaş medeniyet ortaya çıktı.

Türkiye yobazlıktan Ulu Önder Atatürk sayesinde kurtulmuştur. Onun devrimleri ve Laik Devlet ilkesi, yobazların önünde kale gibi duruyor.

Yobazlıktan kurtulmak isteyen İran gibi toplumlar, TEK YOL ATATÜRK diyerek yeri göğü inletiyor.