Toplumlar arası yarış ''olmak ya da olmamak'' üzerine kuruludur. Kaybedenler, tarih sahnesinden silinecek. Kazananlar, var olmaya devam edecektir. Tarihte örnekleri çoktur.

1. Dört bin yıldan fazla yaşayan Sümerliler, M.Ö. 2000 yılında yok oldular. Onu Akadlar, Asurlular, Etiler, Lidyalılar takip etti.

2. Roma bölündü. İkiye ayrıldı, önce Batı Roma yok oldu. Doğu Roma ya da Bizans bin yıl daha yaşadı. Ama, yok olmaktan kurtulamadı.

3. Mısırlılar, atalarının Arap olmadığını yeni fark ediyor. Fas, Tunus, Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkeleri, atalarının Arap olmadığını yeni fark ediyor. Suriyeliler ''Asuryanız'' diyor. Arap, kültür emperyalizminden iki ülke kendini kurtarabildi. Birincisi Farslar, ikincisi Türkler.

Türklerin tarihten gelen önemli bir zaafı var. Aşırı dindar. Din-iman deyince Türkün ayağının bağı kesiliyor. Dinin etkisinde kalan Türklerin bir kısmı yok olup gittiler.

1. Peçenek Türkleri, asker olarak Bizans Ordusuna yazılıyordu. Bizans İmparatoru, orduya katılmak için Hristiyan olmayı şart koşuyordu. Peçenekler Hristiyan oldular. Türk kimliğini kaybettiler. Ortodoks Hristiyanlık içerisinde yok olup gittiler.

2. Çuvaş Türkleri, Ortodoks Hristiyanlığı tercih ettiler. Rusçayı lisan olarak benimsediler. Kendilerini Rus zannediyorlar. Entelektüel Çuvaşlar, tarihini biliyor. Nitekim, Lenin Çuvaş Türkü idi. Anadoludaki Türk Kurtuluş harekatına silah yardımı yapmıştır.

3. Hazar Türkleri, Bulan Han döneminde MUSEVİLİĞİ tercih ettiler. Zamanla, Türkçeyi unuttular, İbranice konuşur oldular. Hazar Devleti 1030 yılında yıkıldı. Ruslar onlara ''Aşkenoz'' diyordu. Ruslar, aşkenozların Köylerde toprak edinmelerine mani oldu. Sürekli Batıya sürdü. Musevi Türkler, AŞKENAZ yahudilerini oluşturdular. İsrail'de yüde 90 civarında Aşkenaz yaşıyor.

4. Türklerin bir kısmı, Karaim Yahudi mezhebini kabul etti. Kırım civarındaki çoğunluk, Polonya ve Ukrayna Yahudilerinin bir kısmını oluşturuyor. Karaimlerin bir kısmı İstanbula göç etti. Karaköye yerleştiler. Şişhane Sinagogu onlara ''Siz Türksünüz'' diyerek kapılarını kapattı. Onlar da Karaköyde kendilerine ait Sinagog kurdular. Karaköy ismi, Karaim Türklerinden geliyor.

5. Orta Asya Türk Devleti KARAHANLILAR islamiyeti 824 yılında tercih etti. Karahanlı devletinde, Satuk Buğra Han amcasına isyan etmişti. İranlı Samanilerin yadımı ile iktidara geldi. İranlı Müslüman Samanilerin etkisi ile, iktidarını sürdürmek için, tebasını Müslüman yaptı. Karahanlı Türkleri İslamı, Hz. Peygamberin ölümünden 300 yıl sonra, İranlı hocalardan öğrendiler.

Türkler, İslamı araplardan öğrenseydi, bu gün dünyada Türk diye bir ırktan söz edilemezdi. Nitekim günümüzde arap kültürü, İslam adı altında, Türkleri araplaştırmak için kullanılıyor.