Toplumun gelişmesi konusunda doktora yaptım. Gelişme ile ilgili kriterleri saptadım. Geri kalmanın nedenlerini buldum. Zamanı geldikçe, okurlarıma buradan aktarıyorum.

Eğitim ile toplumun gelişmesi arasında doğrusal ilişki var. Bu ilişkiyi kullanmak suretiyle, toplumların geleceği tayin edilebiliyor.

1. Ezberci eğitimi esas alan toplumlar gelişemiyor. Ezberci eğitim, istenileni nakleden eğitim şeklinde kendini göstermektedir. Genellikle, dini esas alan eğitim sistemlerinde görülüyor. Ezbere dayandığı için de çabuk unutuluyor. Toplumu statükoya hapsetmek isteyen güçler, ezberci eğitimi öne çıkarıyor.

2. Araştırmaya dayalı eğitim, gelişmeye hız kazandırıyor. Araştırma yapabilmek için, öncelikle analitik beyne sahip olmak lazım. Matematik, analitik beynin kilitlerini açıyor. Bu nedenle, araştırmacı ve sorgulayıcı eğitim sistemi Matematik ile başlıyor.

3. Para ile dünyayı idare etmek isteyen güçler, egemenliklerini sürdürmek için eğitim sistemini kullanıyor. İlk kullanılan toplum Amerikalılar oldu. Çünkü 8 egemen ailenin bankası FED, Amerikan Merkez Bankası olarak görev yapıyor.

Amerikan eğitim sistemine baktığımız zaman, matematik ve tarih derslerinin yeterince verilmediği görülür. Lise mezunu Amerikalı, kerrat cetveli bilmez. Tarih ve coğrafyadan haberi yoktur. Amerikan eğitim sistemi, dünyanın en çok okumuş cahillerini yetiştiriyor. Bu cahil toplum nasıl olur da bu medeniyeti yarattı ve yürütüyor sorsunun gerisinde, yeşil kart verilerek Amerikaya taşınan, yetenekli ve eğitimli insanlar bulunuyor.

4. Emperyalist ülkeler, sömürgelerdeki eğitim sistemini bozmakla işe başlar. Önce, okullarda Tarih ve Matematik derslerini önemsizleştirirler. Ezberci eğitimi öne geçirirler.

Türkiye 1949 yılında Fulbright Anlaşası ile eğitim sistemini Amerikalılara devretti. Egemenler, kendi eğitim anlayışını aynen Türkiyede uyguladılar.

- Önce, Lisanlarını önemli hale getirdiler. İngilizce ders olmaktan çıktı. Eğitimin amacına dönüştü.İlk okuldan başlıyor. İngilizce eğitim lisanı olarak kullanılıyor.

- Okullarda matematik ve tarih dersleri önemsiz hale geldi. Lise mezunlarımız, kerrat cetveli bilmiyor. Tarihinden haberi yok. Okuyanlar da, egemenlerin yazdıklarını tarih zannediyor.

- Ezberci eğitime geri dönüldü. İmam Hatiplerde ezberci eğitim yapılıyor. Liseler, mesleksiz ve okumuş cahiller yetiştiriyor.

Batı toplumları ile aramızdaki fark giderek artıyor. Batı ''Bilgi Çağına'' giriyor. Biz ise 1400 yıl önceden intikal edenleri ezberlemek ile meşgulüz. Böyle giderse, bilgi toplumuna ulaşmamız olası değil.

Bir an önce, ARAŞTIRMACI VE SORGULAYICI eğitim sistemine geçmemiz gerekiyor.