Türkler, Nuhun oğlu Yasefin soyundan geliyor. Yasef tanrıların adil olmadığını söylüyordu. Yasef ''Adil bir Tanrı, insanların tufan ile yok olmasına göz yummaz'' diyor. Tanrısal adaletin uygun olmadığını, insan aklının uygun göreceği adaleti savunuyor. Oğullarına ''Akıl ile hareket etmelerini'' tavsiye ediyordu.

Tanrılar Yasefi, adaletlerini eleştirdi diye lanetliyor. Irmaktan geçerken Yasef boğuluyor. Türk adındaki oğlu yerine geçiyor. Türk ve onun soyundan gelenler, ataları Yasefin tavsiyesine uyuyor. Akıl ile hareket ediyor ve imparatorluklar kuruyor.

Türklerin kurduğu imparatorluklar, Yasefin tavsiyesini unuttukları zaman yıkılmaya başlıyor ve yıkılıyor.

1. Ertrüsklerin Türk olduğu anlaşıldı. Roma İmparatorluğunu Ertrüskler kurmuştu. Roma 325 yılında, akıl ile yürütülen adaleti unuttu. Tanrısal adalete teslim oldu. Roma Katolik Kilisesi ve Hristiyanlık Batı Romanın yıkılmasını hızlandırdı ve 476 yılında Roma yıkıldı.

2. Bizans da aynı akibetten kendini kurtaramadı. 325 yılında, Kilise öne geçti. Yönetimde aklın yerini, tanrısal kurallar aldı. Yıkılma sürecinin uzun olması, Ortodoks Kilisesinin, Katolik Kilisesi kadar radikal olmamasından kaynaklanıyordu. Bir parça akıl, Bizansın, Romadan sonra 977 yıl daha yaşamasına olanak tanıdı.

3. Selçuklu ve Anadolu Selçuklu Devletlerinde akıl öndeydi. Ancak, İslamı koruma görevi üstlenmişlerdi. Zamanla bu görev devlet idaresini tayin eder olmuştu. Akıldan uzaklaşan Selçukluların yıkılmaları gecikmedi. Anadolu Selçuklu 1243 Kösedağ Savaşı ile yıkıldı. Moğollar, akıl ile hareket ediyor. Din kurallarına göre idare edilen Türk devletleri yıkılıyordu.

4. Harzemşahlar dini şeriatı benimsemişlerdi. Geri kaldılar. Akıl ile hareket eden Cengiz Han Harzemşahları ortadan kaldırdı.

5. Cengiz Hanın Torunu Hülagü Han, 1258 yılında Abbasi Devletine son verdi. Abbasiler, dini şeriatı uyguluyordu. Geri kaldılar. Akıl karşısında tutunamadılar.

6. Cengiz Hanın torunlarının kurduğu, Altın Ordu Devleti Berke Han ile İslami şeriata geçti. Akıl tutulması başladı ve 1502 yılında yıkıldı. İlhanlı ve Çağatay Hanlıkları da İslami şeriatı kabul ettiklerinden kısa süre sonra yıkıldılar.

7. Memluklular, Mısırda egemen oldular. Özellikleri akıl ile hareket etmekten kaynaklanıyordu. İlk hatayı, 1260 yılında Halifeliği Mısıra getirmek oldu. 1258 yılında Bağdat katliamından kurtulan, Halifenin yeğeni Ahmeti, Memluklular Halife seçtiler ve Mısırda şeriatı egemen kıldılar. Ortadoğuda Haçlıları ve haçlı artığı devletleri yok eden, ilk defa Moğolları durduran muazzam devlet, yıkılma sürecine girdi. 1517 de tarihe mal oldu.

8. Osmanlı imparatorluğu akıl ile hareket ediyordu. Kurulduktan 100 yıl sonra tüm Balkanları egemenliğine aldı. Balkan İmparatorluğuna dönüştü. Yavuz Sultan Selim Han, Hilafeti 1517 yılında Omanlıya mal edince işler değişti. Şeriat öne geçti. Akıl devre dışı kaldı. Gerileme süreci başladı. Gerilemeyi akıl fark etmişti ve fakat, çareyi Hilafette aradılar. Bu arayış, yıkılma sürecini hızlandırdı.

Yasefin torunları, onun tavsiyesine uymadılar. Başlangıçta akıl ile kurdukları imparatorluklar, sonradan şeriatın etkisinde kaldı. Yıkıldılar. Batıda ise 1789 Fransız devrimi aklı öne geçirdi. Giyotin ile kafası kesilenlerin yüzde 90 dan fazlası din adamları idi. Dini şeriatı yok eden Batı, akıl ile hareket etmeye başladı. 100 yılda dünyaya egemen oldular.