1990 ile 2010 yılları arasında doğan gençler, Z KUŞAĞI olarak tanımlanıyor. Bu kuşağın ayırıcı özelliği, İNTERNET bağımlılığından kaynaklanıyor. Z kuşağına, İnternet Kuşağı da deniliyor.

Aslında Z kuşağı toplumların yapısında, sosyolojik bir değişiklik yarattı. Z kuşağı, bilimsel bilgiye kolay ulaşıyor. Uydurma ifadelere kulakları tıkalı. Söylemlerin doğruluğunu, internet üzerinden test ediyorlar. Kopyaları, taklitleri ve niyetleri kolay ayırıyorlar.

Araştırmalar, Z kuşağının özgürlüklerine düşkün olduğunu saptamış. Çoğunluk, yalnızlığı tercih ediyor.

Z kuşağı, zamanının büyük bölümünü internette geçiriyor. Her türlü bürokratik ve sosyal ilişkileri internet üzerinden çözme yeteneğine sahipler. Kimisi internet üzerinden para dahi kazanabiliyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, internet ürünüdür.

Z kuşağı, İnternet üzerinden müthiş bilgi sahibi oluyor. Uzman değiller, ama her konuda bilgi küpüler. İşin ilginç tarafı, internet üzerinden elde edilen bilgilerin yetersizliğine de inanıyorlar. İnternetin sosyo-ekonomik ve siyasi amaçla kullanıldığının farkındalar. Bu farkındalık, Z kuşağını SORGULAYICI insana dönüştürmüş. Z kuşağı her şeyi sorguluyor.

Z kuşağı, Einstein ve Tesla gibi büyük bilim adamlarını tanıyor. Çoğu, NİKOLA TESLA'yı idol olarak almış. Onun söylemlerinin etkisinde kalıyor.

Nikola Tesla ''İbadet mekanlarına, paratoner (yıldırım savar) koydum, din ve bilim tartışması'' bitti diyor. Bu söylem Z kuşağını, o kadar çok etkilemiş ki, dini konularda tartışmaya dahi girmiyorlar.

Z kuşağından en çok rahatsız olan din adamları ve dini siyasete alet edenler. Korkuları o kadar derinleşti ki, piyonlardan biri ''Z Kuşağına oy kullandırmayalım'' diyor.