Zamlar yağmur gibi yağıyor. Motorine ve benzine her gün ve her saat zam var. Benzin ve motorine yapılan zamların anlamı nedir diye düşünen yok.

Motorine zam demek zaten ölmüş olan Türk çiftçisin tamamen yok etmek demektir.

Benzine zam demek ulaşımı iletişimi şehir içi ve şehirler arası ulaşımı yok etmek demektir.

Zam Atatürk'e göre bağımsızlığımızın yok edilmesi demektir

İsmet İnönü'ye göre de Türk milletinin tam manasıyla iflassa sürüklenmesi demektir.

Zam demek Anayasamızı ihlal etmek demektir. Zamların kaynağı NAS süresi değildir. İç ve dış güçler değildir. 2022 mali, yılı bütçesinde 278 milyar havadan konulmuş açık var ya işte zamların sebebi bu açıktır. Danıştay dahi zamlar bu açıktan kaynaklanıyor diye doğru hukuk yolunu ne hikmetse size bir türlü göstermiyor.

Sayın Cumhurbaşkanım. Etrafınız cahillerle ve dilim ​varmıyor anma gaflettekilerle çevrili. Size 278 Milyar TL açık olarak bütçeyi imzalatanlar var ya işte onlar zamlardan sorumludurlar. Onları oradan kolundan tutup atamazsanız. Bu zamlar önce bizi götürdü. Tam manasıyla iflas ettik. Sonra sizi de götürecektir. Ah İsmet Paşa O yok mu o. Zamlar masum işlerdir, zamların Türk milletine hiç bir zararı yoktur ama O. Diyor ki.

  • Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.
  • Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder

Daha fazla yazmayalım. O sağ olsaydı. Aynen size şöyle derdi." Siz bu yolda devam ederseniz............. Yurtta sulh cihanda sulh limanına varamazsınız.

Atalarımız derki: Söz gümüşse sukut altındır. NOKTA

CHP bir adım daha ileriye.

“CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinden CHP'ye katılımlar olduğunu açıkladı. Salıcı, “Hemşerileri Erdoğan'a küskün dedi. Cumhurbaşkanı kendi memleketi de dahil, Türkiye'yi unuttu. Sokakta başka bir Türkiye var. AKP, çok hızlı bir şekilde eriyor.” 11 Mart tarihli gazeteler

Bu beyan CHP genel Başkanı Yardımcısının beyanatı midir? Bence değildir. Çünkü CHP Genel başkanı yardımcısı konuştuğu zaman şöyle konuşmalıdır.

Gram altını 18 TL den teslim aldılar 941 TL ye çıkardılar. Artış 52 Mislidir

Bir ABD dolarını 1.320.000 den devraldılar 14.779.000 TL ye çıkardılar. Artış 11 mislidir.

Bu istatistiki rakamlara bakılırsa: Ebedi Genel Başkanımız Atatürk’e göre Cumhuriyetimiz bağımsızlığını kaybetmiştir. Mili şefimiz ve 2. Genel Başkanımız İsmet İnönü’ye göre Türk milleti tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir. Türk milletine açık bütçe tuzakları ile 20 yılda verilen zaralar 50 yılda onarılamaz. Artık durun. Acilen DENK bütçeye dönün. Dönmezseniz biz Anayasa Mahkemesi’nde açık bütçeleri iptal ettirmek için dava açacağız. Açık bütçeler bağımsızlığımızı yok ettiğinden ve Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklediğinden Anayasamıza aykırıdır. Cumhuriyetimizin bağımsızlığına zarar verdiniz. Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklediniz. CHP varken ne Cumhuriyetimizin bağımsızlığına zarar verilmesine ne de Türk milletinin tam manasıyla iflasa sürüklenmesine izin veririz. CHP Cumhuriyeti kuran Türk halkı tarafından 9 Eylül 1922 nine birinci yıldönümünde yani 9 eylül 1923 te bu amaçla kurulmuştur.

İşte benim anladığın CHP ve CHP Genel Başkanı yardımcısı budur. CHP ye başarılar dilerim.