Ülkemizin en önemli döviz kaynaklarından birisi turizmdir. Öyle ki gelen turisti ağırlama hizmeti karşılığında; önemli miktarda bir turizm geliri sağlıyoruz. Yurt içinde ürettiğimiz; özellikle tarımsal ürünler; katma değeri yüksek oranlarıyla  ziyaretçilerce tüketiliyor;  yerli üretim konfeksiyon ürünleri gelen turistlere pazarlanmasından önemli girdiler sağlanıyor. Ayrıca her ölçekli turizm tesisleri, gastronomi sektörü, taşımacılık sektörü  yüksek getiriler sağlıyor.

      2023 te Ülkemiz 56,7 milyon ziyaretçi aldı; bu çok önemli bir rakam; ve ziyaretçilerden toplamda 54,3 milyar dolar gelir sağlandı. Bu girdiler hem dış ticaret açığımızın; kapanmasında; hem de zorunlu ithalat giderlerinin karşılanmasında son derece önemlidir. 

     Turizm bacasız sanayiidir. Eğer Ülkemize bugünkü rakamlardan daha fazla turist çekebilirsek; turizm sektöründe dünyada ön sıralara yükselen Ülke olabiliriz. O halde Ülkemiz olarak; hala yetersiz altyapıları çok daha iyi hale getirmeliyiz. Seksenbir İlimizin tamamını olabildiğince turizme açmalıyız; bu konumla ilgili eksiklerimiz olabilir; mümkün olan en kısa sürede; bunlarıda süratle uygun hale getirmeliyiz, ve turizmi oniki aya yayabilmeliyiz.

     Turizm Dünya’daki en büyük pastalardan biridir.  Bu pastadan daha çok pay alabilmek için yapmamız gereken altyapı ve üstyapı; tüm tesislerimizi daha iyi duruma getirmeliyiz.