Bu hafta da siyaset yok. Boğaziçi Üniversitesi var. Boğaziçi Üniversitesi kaynıyor. Olaylar tırmanıyor. Başımızda ateşe körükle müdahale eden bu  yolu benimseyenler var. Ama olaylar orada değil buradadır. Burası neresidir? AKP nin karnesidir.

AKP nin güncel karnesini ( 6 Şubat 2021) bilmem kaçıncı defadır yazıyoruz.

Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken 410. YTL ye çıkmıştır. Artış 22 mislidir

 ABD Doları 2003 te 1.660.000 TL iken 7.050.000 çıkmıştır. Artış 4,2 mislidir

Çeyrek altın 2003 te 24 YTL den 674 YTL ye çıkmıştır. Artış 28 Mislidir

Kavga Boğaziçi'nde görünmekte ise de asıl kavga Boğaziçi'nde değil  buradadır. Bu yolda çok  hızla gidilmekte ve devam edilmektedir. Siz karşıtlarınızı Boğaziçi'nde değil size bu karneyi gaflet ve dalaletle yaptırtan/ danışmanlarınızın/uzmanlarınızın/ sözcülerinizin arasında arayınız. Son üç yılın bütçe açıkları Cumhuriyet tarihinde görülmemiş duyulmamış en yüksek açıklarıdır. Bütçe açıkları: 2019 da 81 Milyar, 2020 de 139 Milyar ve 2021 yılında ise 246 milyardır. Savaş meydanı Boğaziçi'nde değil bu bütçe açıklarındadır. Bütçe açıklarını yapanları ve yaptıranları Türk milletinin yanında olduklarını farz ve kabul etmek ve bu tabloyu size yaptıranları dost zannetmek affedilir bir gaflet değildir. Yanınızda sadece biz ısrarla bütçeleri DENK yapın diyen yazan çizen Danıştay'da dava açan devletin yüksek makamlarına dilekçeler vererek bu acı durumun düzeltilmesini isteyenler kaldık. 

Dost acı yazar ve acı söyler. Çünkü onun acı yazmaktan ve acı acı söylemekten başka bir silahı yoktur.

 

Prof. Dr. Yücel Tümer

Askeri Tıbbiyenin büyüklerinden ağabeyimiz ve idollerimizin başında gelen  Prof. Dr. Yücel Tümer'in covid-19 hastalığı nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Buradaki çoğulluk bilerek kullanılmıştır. Onu tanıyan Tüm askeri tabiplerin ayni düşüncede olduklarını biliyorum. Covid-19 belasını insanlığın başına saranlar kimdir kimlerdir hala  acı çeken insanlığa açıklanamadı. Yücel Hocamızla bire bir dostluğumuz ailemizin hastalarına gösterdiği yakınlıkları ve tedaviler unutulamaz. Toprağı bol olsun ananları çok olsun bize hakkını helal etsin. Bizim de hakkımız varsa helal olsun. Anısı önünde saygılarımla eğiliyorum.

 

Sayın Doğu Gözaçan

Geçenlerde hayatını kaybeden Türkiye’mizim özel eğitim hizmetlerinde önemli bir yer işgal eden Sayın Doğu Gözaçan  Rize Lisesinden sınıf arkadaşımızdır. Babası ise Rize Mili Eğitim Müdürümüz Aziz Gözaçan idi. Doğu alçak gönüllüğünü bırakmadı ki biz Doğu’nun Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gözaçan’ın oğlu olduğunu hiç hissetmedik. Onun eğitim camımıza çok şeyler kazandıracağı daha o yılardaki duruşundan belli idi. Hakkında gazetelerde çıkan yazılardan birkaç cümle aşırarak onu analım: Orta öğrenimini Rize Lise’sinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’de özel liselerin temelini atanlardan biridir. Gözaçan, Doğuş Eğitim Kurumları çatısı altında ana, ilk, lise ve fen liseleri ile eğitim alanında Türkiye’de ilkleri yaşamıştır. Gözaçan, “Kaliteli eğitim, bilimsel araştırmalarda öncülük ve topluma hizmet” i kendine misyon edinen bir dünya üniversitesi” hayalini ise 1997 yılında Doğuş Üniversitesi’ni kurarak gerçekleştirmiştir. 1942 de Trabzon Beşikdüzü’nde dünyaya gelmiş ve 1 Şubat 2021 de dünya gözlerini yummuştur. Yaşamını eğitimle geçirmiş kimse en mutlu yaşamış bir kimsedir. Toprağı bol olsun anaları çok olsun.