Bu hafta siyasi yazı yok. Bu hafta Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup var. O iyidir yanlıştır eksiktir şeklinde değil. Cumhuriyetimizin en yüksek makamını işgal ediyor. Onun için ona yardımlarımızı esirgememeliyiz düşüncesi ile bu mektubumu kaleme aldım. A.E.


 

Biz Türk Milleti olarak tarihten gelen bir devletçi bir kökümüz vardır. Sultanlarımızı, Krallarımızı, Padişahlarımızı ve de Cumhurbaşkanlarımızı sayar ve severiz. Sizde de Atatürk ve İnönü sevgisini saygısını arayarak 2003 yılında sizi seçtik. Ama hayali sükûta uğradık desem yeridir. Son günlerde yaptığınız bir konuşmanızda diyorsunuz ki:

“Hâlbuki nereden geldiğimizi bilemezsek nerede durduğumuzu fark edemeyiz. Böyle olunca da nereye gideceğimizi de kestiremeyiz. Üstelik biz eski Türkiye'yi anlatmasak bile eski Türkiye zihniyetinin mensupları sık sık ortaya çıkıp kendilerini zaten hatırlatıyorlar. Kimi zaman eserlerimize ve hizmetlerimize karşı sergiledikleri çirkin yaklaşımlarla bunu yapıyorlar. Kimi zaman insanlarımızın hak ve özgürlüklerine olan nefretleri göstererek yine yapıyorlar. Kimi zaman nasırlaşmış kalplerinin, köhneleşmiş zihinlerinin, zehir saçan dillerinin ürünü hakaretleri ile bunu yapıyorlar.

Biz de üşenmedik eski Türkiye ile yeni Türkiye’mizin yeni ufuklarını derledik. Cumhurbaşkanımızı aldatan çevresine sunuyoruz. Cumhurbaşkanımıza her şey tersine gittiği halde gittikleri yolun tam tersini gösteren/yazan gaflette dalalette ve hatta H….nette olanlara soruyoruz. Şimdi yazdığımız AKP dönemi karnesi uydurma mıdır? Yoksa gerçek midir?

  • Bir gram altın 18 YTL den 799 YTL ye çıkmıştır. Artış 44 mislidir
  • Çeyrek altın 24 YTL den 1271 YTL ye çıkmıştır. Artış 53mislidir
  • 10 Kasım 1938 de 80 kuruş olan bir ABD doları AKP iktidara geldiği zaman 1.320.000 TL idi. Bu gün için 13.875.000 TL dir Artış 10 mislidir.
  • 2003 te bütçemizin büyüklüğü 100 Milyar idi. Çeyrek altın 24 TL bölelim 4.100.000.000 eder. Bu yıl 2022 de Bütçemizin büyüklüğü 1751 milyardır. Çeyrek altın ise 1271 TL dir. Bölelim 1,4 milyar çeyrek altın eder. Yani, AKP yönetimi 4,1 milyar çeyrek altın alım gücündeki hazinemizin gelirlerini 1,4 milyar çeyrek altına geriletmiştir. Yaşadığımız zamlar sıkıntılar iflaslar kardeşkanları alacak verecek katilleri vs. bu rakamların sonucudur. Bu sonuçlara biri birinden açık bütçelerle ulaştık DENK bütçe+ Laik eğitime dönün göreceksiniz Cumhuriyetimiz her gün biraz daha yükselerek şaha kalkacaktır.

Bu hesapları en iyi uzmanınıza yaptırın ve Türk milletine açıklayın ne oldu hazinemiz nereye gitti. Sabırla samimiyete sükûnetle konuşalım. Suçu ve suçluyu bulalım. Bize göre birinci sebep, açık bütçeler yaparak açıkları kapatmak için para basmaktır. Diğer tali sebepler ise; İsraf, gereksiz seyahat harcamaları, verimsiz getirisi olmayan yatırımlar ve eğitimdeki bozuklukların toplamıdır. Yakında biz eski Türkiye’yi, istiyoruz toplantıları ve yürüyüşleri, başlayacağını da bilgilerinize sunacak bir uzman yok mudur?

2003 ten bu yana bütün bakanları değiştiniz. Bir tek başbakan değişmedi. Başbakan Davutoğlu iken de Yıldırım iken de sizdiniz. Şimdi zaten Cumhurbaşkanı+ Başbakan+ AKP genel başkanı resmen ve fiilen siz siniz. Bir de Başbakanınızı değiştirmeyi deneyin. Bir büyük ve ​​hemşeri olarak yapabileceğimiz doğru yol teklifimiz budur.

En derin saygılarımla.

NOT: BU kadar cüreti bağışlayın. Ben Rize- Fındıklı doğumluyum. Siz Dünyamıza teşrif ettiğiniz yıl yani 1954 te ben Rize Lisesi 1-C sınıfında iftihara geçerek eğitime başlamıştım. Her sene iftihara geçerek son sınıfa kadar geldim. Ondan sora Tokat ve Gümüşhane liselerinde okudum.