Yaşanan develüasyonun peşinden enflasyon fevkalade arttı; bunun sonucunda bu yılın ilk günü elektriğe % 52 – 130  zam yapıldı. Evlerde kullanılan doğalgaza % 25; doğalgazla elektrik üretilen santrallerin kullandığı doğalgaza % 15;  büyük sanayii ve ticari kuruluşların kullandığı doğalgaza % 50 zam yapıldı.  Evlerde kullanılan elektriğe aylık 150 kilovatsaate kadar fiyatı 1,37 tl; 150 kilovatsaatin üzerindeki tüketim için fiyat 2 tl 6 kuruş  oldu.

       2021 yılında; Türkiye 61 milyar metreküp doğalgaz tüketti.  2020  yılında elektrik üretiminde doğalgazın  payı  % 22 iken;  bu rakam 2021 yılında % 32 yükseldi. 2021 yılında hidrolik kaynaklarda; yaşanan kuraklığa bağlı;  ve sulamaya ayrılan suda; kuraklığa bağlı artış yaşandığından, hidrolik kaynaklarından  sağlanan elektrik üretimi düştü; dolasıyla meydana gelen açık; doğalgaz çevrim santrallerinden karşılandı. Böylece doğalgazdan elektrik üretim oranı; genel üretim içinde  (2021 )  % 32 lik bir duruma yükseldi.

       Ülkemizde hidrolik kaynakların şu an kurulu gücü 31360 Mwe dir. Kurulu güce oranı % 32,11  durumundadır. Yakın gelecekte bu kurulu güce;  yapımı devam eden hidrolik kaynaklar bittiğinde;  belirli bir artış  sağlanacaktır.  Ancak  Türkiye’de büyük akarsular üzerinde tesis edilmemiş yer kalmadı. Dolasıyla hidrolik kaynaklardan gelecekte yüksek miktarlı enerji sağlanabilecek alan yoktur.  Doğalgazı şu anda ithal ediyoruz.  Kendi öz kaynaklarımızda elde  ettiğimiz  miktar yaklaşık 500 milyon metreküptür. 2021 yılında tükettiğimiz doğalgazın  yaklaşık %  99,1 ini ithal ediyoruz.  Dolasıyla 2021 yılındaki elektrik üretimi için  kullandığımız doğalgazın genel üretim  içindeki payı % 32 ile çok büyük rakama taşındı.  Doğalgazdan elektrik üretimi; genel üretim içindeki  payı % 10 a kadar düşmelidir. Çünkü ithal geliyor ve döviz çekiyor.  O halde Türkiye özellikle  güneş  enerji santrallerine çok daha fazla yatırım yaparak; bu alandan sağlanan enerjiyi olabildiğince; geleceğe yönelik artırmalıdır.

       Türkiye;  Sakarya Gaz Sahası’nda 540 milyar metreküp doğalgaz buldu. Planlamaya göre; bu gaz 2023 ün ikinci çeyreğinde iç tüketime katılacak; devamı yıllarda; artan üretim miktarı ile iç tüketime  belki  üçte bir;  belki dörtte birini  karşılar duruma gelecek. Enerji Bakanlığı Samsun ve Ordu önlerinde  (denizde ) önümüzdeki yıllarda,  sondajlara devam edileceğini beyan etti.  Eğer çok daha büyük kaynaklar keşfedersek; tüketimin önemli bir bölümünü kendi kaynaklarımızdan  karşılıyabiliriz.  Yeni kaynaklar bulunamazsa ; mevcut yapımı devam eden doğalgaz kaynağından; iç tüketime yıllık 20 milyar metreküp ilave kaynak katılırsa;  mevcut kaynak 27 yıl yetebilecek durumdadır.  Bu miktar çok önemli kaynaktır.