Her yıl   12 – 18 Aralık tarihleri arası;  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kutlanır.   Amaç  Millet olarak    (Yurt içinde kendi tarım alanlarımızda,  kendi imalathane ve fabrikalarımızda ) yerli üretilen ürünleri tüketmemizin ve sahiplenmemizin; yerli üretimi  destekliyeceğini; hem de yerli üretilen ürünlerini kendi çiftçimizi;  kendi sanayicimizi, kendi inşaat  firmalarımızı daha iyi ekonomik seviyeye ulaştırmak; hem de iç piyasada daha uygun fiyatla üretilecek malların; zaman içersinde kalitesini de  yükselterek; hem uygun fiyata; yerli tüketicimize sunmak;  hem de yerli;  hemen her çeşit malın; tarım, turizm,  sanayii, eğitim, kültür, savunma, ulaştırma, güvenlik v.b.  tüketmek (Tüketirken desteklemişte oluyoruz ) dolasıyla  zamanla büyüyen, güçlenen ve üretim kalitesini   Dünya  kalitesine ulaştıran yerli üretim; dış pazarlara da (ihracaat )  önemli miktarda  çoğu miktar malı satabilecek;  gelecek dövizle daha fazla üretim kaynakları desteklenecek ve sonuçta  Ülkemizde  hayat standardı çok daha iyi noktalara gelecek.  Kaliteli üretimin getirdiği  savunma güvenliği  de  Dünya ölçeğinde  artacaktır.

       Cumhuriyet’in ilanından sonra; zamanın Başbakanı İsmet İnönü  12 Aralık 1929 da yaptığı bir konuşmada yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946 dan itibaren; her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri arasında yerli malı haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı  ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’   olarak değiştirildi;  halen bu adla devam ediyor.

      Yerli malı kullanma;  paranın yurt içinde kalmasına ve başka yerli üretimlerin yapılmasına kaynak sağlar. İthalatı en aza indireceği için ; döviz sıkıntısı  yaşanmamasına sağlar. Ayrıca  kişi başı geliri artırır ve Ülkemizde hayat standardını yükseltir.