Elektrikli kahve makinelerindeki gibi 2 dakikada değil..

Kahve siparişi verdik, bekle bekle gelmiyor kahve, biraz ilerde ahşap sandalyesinde oturmuş kahve içen yaşlı bir amca ya sordum, ne farkı var közde pişen kahvenin diye, o da;

Yavaş yavaş pişmesi , ateşin tek bir noktadan gelmesi yerine cezveyi tamamen sarması , yavaş yavaş demlenmesi kahveye ipeksi bir içim ve daha lezzetli tat veriyor…ilkel yollarla yapılan , kumda pişen kahve de var, normal kahveye göre daha lezzetli oluyor dedi.

Kahvenin ilk nerden geldiğini araştırdım, 3. Yüzyılda Etiyopyalı Khaldi adındaki bir keçi çobanı tarafından keşfedilmiş. Çoban, keçilerinin uyarıcı kırmızı çekirdeklerini yedikten sonraki çocuk gibi enerjik hareketlerini farketmiş ve kahveyi keşfetmiş. (İnternetten alıntı)

Ayrıca buzdolabından buz gibi suyla yapılan kahve farklı oluyormuş Ben de deneyeceğim. Ilık su yada sıcak suyla yapılırsa köpüğü olmazmış. Musluk suyunda klor olduğundan kahvenin tadı bozuluyormuş, içme suyuyla yapılacakmış. Beklemiş kahve tekrar ısıtılınca özelliği kayboluyormuş .Uzun süre bekletilen kahve kullanılamaz ve kahve kutusunun ağzı sıkıca kapatılmalı, hava almaması gerekiyormuş.1fincan kahvede 7 kalori varmış. (Sade kahvede..) şekerli olursa daha da artıyormuş

“Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır “sözünü bu kadar zahmetten ve son zamanlarda artan fiyatlardan sonra 40 yıl değil ömür boyu hatırı vardır diye değiştiriyorum.