14 Mayıs 1950 devrimi nedir?

Türkiye Cumhuriyetinin 1940 ve sonrasında izlediği iç ve dış siyaset uygulamalarının sonunda 14 Mayıs 1950 BEYAZ DEVRİMİ!!!!!!gerçekleşmiştir. O beyaz devrim denilen nesne iktidara geldiği gün 3 TL olan bir ABD dolarının bugün değeri 11.285.000 TL dir. Dahili, ve harici bedhahlarımızın Beyaz devrimden beklenen ve umulandan daha fazlası gerçekleşmiştir. Bu karanlık gidişi, durdurmak için o günden bu yana bir gün, bir ay ve bir yıl bile DENK bütçe yapılmamıştır. DENK bütçe yapmadan ne yaparsanız yapın bu gemiyi kurtarmak mümkün olmaz. Hala daha DENK bütçe yapacağız bu girdaptan mutlaka çıkacağız sözünü Atatürk ve İnönü’den başka da söyleyen ve ağzına alan yok.

O tarihten bu yana İşin ehli insanlara görev verilmediği de bir gerçektir. İşin ehli insanlara "sosyalist, sol, komünist, Kemalist, alevi kökenli vs.”. gibi yaftalar yapıştırarak onları devlet idaresine almadık olanları da temizledik. Bu nedenle 14 Mayıs 1950 den sonra Cumhuriyetimiz daha süratli bir şekilde çökmüştür.

Helallik Kim İsteyecektir

Bu gün bir ekonomik kargaşa yaşıyoruz. Atalarımız ne güzel söylemişlerdir.” Rüzgâr eken fırtına biçer” diye Yaşadığımız kargaşanın sebebi bir birinden acık bütçelerdir. Bunun için Kılıçdaroğlu'ndan önce açık bütçeleri yapanlar oy verenler uygulayanlar Türk milletinden helallik istesinler.

Anayasamız, Ana Muhalefete çok geniş yetki ve sorumluluk vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu henüz CHP Grup başkan vekili iken Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını ön gören kanunu Anayasa Mahkemesine götürmüştür. Anayasa mahkemesi Sayın Haşim Kılıç'ın da oyu ile ve oybirliğiyle iptal etmiştir. Bunu artı bir not olarak yazıyorum.

Şimdi gelelim günümüze. Anayasamızın 150. Maddesi CHP ye Anayasaya aykırı kanunları doğrudan doğruya AYM ye götürme hak yetki ve görevini vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ses seda yok. Hayal dünyasında geziniyor. Son 3 yılın bütçe açıkları toplamı 463 milyardır. Önümüzdeki yıl ise 278 Milyar olacak. Son 4 yılın bütçe açıkalrı toplamı 741 milyardır. Sayın Kılıçdaroğlu bu karanlık uygulamanın neresindesiniz. Kılıcını ne zaman çekecek. Sayın Süleyman Çelik hocamızın bize de gönderdiği yazısında Kılıçdaroğluna ait aynen şu cümle yer alıyor. “Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yaratığı derin yaralar vardır. Uzun süredir de önce bu yaraları yaratan sistemi değiştirmek için uğraştım.”

Hiçbir şekilde bunlarla uğraşmadınız . Çünkü millette derin yaralar açan sistemin adı açık bütçelerdir. Açık bütçelerin bir tanesini bile AYM ye götürmediniz ve seyirci kaldınız.

Sayın Kılıçdaroğlu çok ciddi bir durağa geldik. CHP genel başkanlığı koltuğu açık bütçelerle Cumhuriyetimizin yıkılışını seyretmek için kullanılamaz. Açık bütçeleri acilen T.C. Anayasa Mahkemesine götürünüz. Size Anayasamızın 150. Maddesinin verdiği hak yetki ve görev budur.

Bütçe açıkları ne kadar olmalı ki siz açık bütçeleri T.C. Anayasa mahkemesine götüreceksiniz:

Danıştay’a ek dilekçemiz

Danıştay’a son bütçe buhranı ve ABD Dolarının11.285.000 TL ye ulaşması üzerine ek bir dilekçe verdim. Bu dilekçemizde özetle aşağıdaki hususlar yer almıştır.

1-14 Mayıs 1950 den sonra her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kurduğumuz Cumhuriyetimiz açık bütçeler yapılarak ve uygulanarak yıkılmaktadır. Yıkılışın temel sebebi bütçelerdir.

2- İlk davamızı 18 Aralık 2018 de açtım. O tarihte bir ABD doları 5.370.000 TL idi. Bu gün ise 11.285. 000 TL dir. İşte 10. Dairemizin açık bütçeleri T.C. Anayasa Mahkemesine göndermemek sureti ile verilen vizeler bu yükselişin sebeplerinin başında gelir. İnanın ki bu davalarımızdan biri kabul edilseydi Türk Milleti bu son faciaları yaşamayacaktı.

3- Delillerimiz Anayasamızın 166. Maddesi ve bir hukuk devleti olduğumuz ile Atatürk ve İsmet İnönü’nün direktifleridir. Hiçbir RET kararında bu delillerimizin çürütüldüğünü görmedik. O nedenle verilen kararlar BUTLAN kararlardır.

  1. Danıştay’ın görevlerinin temeli yapılan bir yanlış uygulamamın giderilmesi/düzeltilmesi olduğu kadar, uygulamaların hukuka uygun olarak yürütülmesini izlemek, gerektiğinde hukuki yolu göstermek ve gözetlemek olduğu bedihidir.

Son üç yılın bütçe açıkları toplamı 463 milyardır. 2022 bütçesi 278 milyar açıktır. Toplamda 741 milyar eder. TBMM de görüşülmekte olan 2022 mali yılı bütçesini en geç 24 Aralık 2021 tarihinde AKP+MHP oyları ile kabul edilecek ve Türk milleti bu günleri bile arar duruma gelecektir. Her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kurduğumuz Cumhuriyetimiz başımıza yıkılmaktadır.