Cumhurbaşkanlığınca TBMM sine sunulan ek bütçede;   880 milyar 474 milyon tl lik  artış oldu. Ek bütçede 2022 yılı bütçesi yapılırken hedeflenen açık 278 milyar tl den;  78,3 milyon tl ye düşmesi planlandı.  Yapılacak yeni düzenleme ile ödenekler tespit edilip; buna göre ayrılacak. Bütçenin büyük kısmının personel giderleri oluşturacak.

       29. 06. 2022 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda  asgari ücretin yeniden düzenlenmesi için İşçi, İşveren, ve Hükümetten 5 er temsilci  ile toplandılar. Mevcut durumda  asgari ücret 4253 tl idi. Ancak develüasyona bağlı yüksek enflasyondan sonra; asgari ücretinde, memur maaş ve emekli maaşlarıda (yılın ikinci yarısı sözleşme rakamlarına    üzerine ilave) artışlar gerçekleşecek.

  Bu arada 3600 ek gösterge düzenlemesi de TBMM de görüşülüyor.  Öğretmen, Polis, Hemşire, Din görevlilerinin ek göstergeleri 600 puan eklenerek; 3600 e çıkarılacak. Tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek.  Emekli maaş,  ve memur emekli olurken aldıkları  ikramiye miktarı artacak.  Türkiye’de şu anda yaklaşık 13 milyon 722 bin emekli var.  Düzenlemeden 5 milyon 300 bin  memur ve memur emeklisi  faydalanacak. 30 yıllık hizmeti bulunan memur emekli aylığı yaklaşık 1200 tl artacak;  2500 tl olan en düşük emekli aylığı alt sınırı 3500 tl oldu.  Subay ve Astsubayların ek göstergesi kıdem, rütbe ve dereceye göre yeniden düzenlenecek.

   Genel anlamda maaş ve ücret    düzenlemeleri enflasyon oranının da üzerinde artırılmalıdır.  Çünkü genel anlamda satın alma gücü çok düşmüştür. İlimiz Ordu’da bile daha dün ekmek 4 tl’ye çıktı. İnşaat maliyet fiyatları çok arttı. Enflasyona bağlı gıda, giyim, ulaşım, barınma, doğalgaz, elektrik, ihçilik fiyatları arttı.  Dolasıyla her çeşit mal ve hizmette üretim maliyetleri arttı.  Yeni düzenleme ile yapılacak maaş  ve ücret artışları; genel anlamda tüm Ülkemizi geçim endeksleri yönünden rahatlatır duruma getirmelidir.