Şinasi Kara'nın Araplar'ın Türkleri sevmemesi nedenleri üzerine, tarihi örneklerle yazısı.

M.Ö. 4. yüzyılda yaşamış Thcudites '' İnsanları insanlara, devletleri devletlere yaklaştıran çıkarlarının özdeşliğidir'' diyordu. Bu kural, tarihin her döneminde geçerliliğini korumuştur. Çıkar ilişkisi bozulan ülkeler ise birbirlerine düşman oluyor.
Arapların, Türk düşmanlığının gerisinde önemli tarihi olaylar vardır. Toplum, tarihini unutmaz. Aynı dinden olması sonucu değiştirmiyor.
-Araplar, 1258 tarihinde Bağdatın yağmalanmasını Türklere mal eder. Halbuki karar mercinde Moğollar vardı. Kararları Moğol Hakanı Hülagü veriyordu. Türkler, Moğol ordusunda asker olarak bulunuyordu. Bağdatın yağmalanması, insanlık tarihinde kara bir leke olarak duruyor.
-Şiilerin Türk düşmanlığı, Fatimi Hanedanına Nurettin Zenginin gönderdiği Ordunun 1171 yılında son vermesinden gelir. 909 ile 1171 yılları arasında 2 Halife vardı. Birisi, Bağdattaki Sünni Halifesi, diğeri Mısırdaki Fatimi Şii Halifesi idi. Bu ikileme, Türkler son verdi. Şii Araplar, 1171 yılından beri Türklere karşı düşmanlığını saklamaz.
-Araplar, 1517 yılında Halifeliğin kılıç zoru ile Osmanlı Hanedanına geçmesini kabul etmediler. Araplar, Halifeliği Haşimi (Peygamber) soyunun hakkı olduğuna inanır . İslamı, arapların temsil edebileceğini savunur. Gerekçeleri, Şuara Suresine dayanıyor. Şuara Suresine göre ''İslamiyet araplara inmiş'' bir dindir. Sonradan Müslüman olan milletler, araplara göre MEVALİDİR. Mevali İslamı temsil edemez. Nitekim, 2019 yılında Suudi Müftüsü ''Türkler Mevalidir, İslamı temsil edemez'' diye fetva verdi ve televizyonlarda bu fetva yayınlandı. Türklerin İslamı temsil etme girişimleri, araplar tarafından nefretle karşılanıyor.
-Türkler İslamı, İranlı hocalardan öğrendi. Kuranı, Farsca tercümesinden okuyup anlamaya çalıştılar. Tam olarak anlayamadılar. Bu gün dahi, Kuranı ve İslamı tam anlamıyla bilen Türke rastlamak mümkün değildir. Zerdüşt gelenekleri, İslama girdi. Örneğin Sırat Köprüsü, kabir azabı Kuran'da yoktur. Ama, Türk öyle zanneder. Namaz konusunda da araplardan farklı uygulama vardır. Kurban konusunda da farklılık vardır. Araplar, hacca gidince kurban keser. Türk ise, kurbanı farz zannediyor. Türkler ata dinine inanır. Ata mezarlarını kutsar. Kuran okutur. Bu gibi durumlara şahit olan arap ''Türkler dinimizi bozdu'' diyor.
-Araplar, Türkleri Yecüc-Mecüc olarak görür. Öyle hadisler uydurulmuştur ki, okuyunca insan şaşırıyor. '' Son Türk katledilmedikçe, kıyamet kopmayacak'' hadisi, Türk düşmanlığının gerisindeki geleneği doğruluyor.

-Türkler, 1054 yılındaki Selçuklu müdahalesinden beri Arap dünyasında egemen olmuştur. Türk egemenliğini araplar, kendi başarısızlıklarına gerekçe olarak ileri sürüyorlar. Geri ve fakir kalmalarını Türk egemenliğine bağlıyorlar. Halbuki yüz yıldan beri, Türklerin Arap dünyasında herhangi bir egemenliği yok. Buna rağmen araplar bir araba boyu ileri gidemediler. Geri kalmak, arap kültüründen kaynaklandığı anlaşıldı. Buna rağmen, Araplar ''Türkler bizi geri bıraktı'' söyleminden vaz geçmiyor.