Konu hakkında konuşmak her zaman kolay değildir. Bu, herkesin sosyal medyada yüzlerce arkadaşının olduğu ve buna rağmen artan bir yalnızlık salgınının olduğu çağdır.

Gerçek bir arkadaş, çevrimiçi yayınladığınız resimleri “beğenen” birinden çok daha fazlasıdır. Birleşik Krallıktaki Sheffield Hallam Üniversitesi Psikoloji bölümünden Dr. Will Reader, Ph.D., ilginç bir gerçeği paylaştı: Gerçek dostluklar genellikle sosyal medyanın dışında kurulur.

Uzman, sosyal ağların, birbirini o ortamın dışında tanıyan insanların arasındaki bağlantının korunmasına yardımcı olabileceğine dikkat çekiyor. Ancak, sosyal ağlarda nadiren gerçek dostluklar kurulur. Buna, çoğu insanın yetişkin yaşamlarında en fazla iki en iyi arkadaşı olduğunu ekledi. Bu konudaki diğer çarpıcı gerçekler için okumaya devam edin.

Uzmanlar, erkekler ve kadınlar arasındaki gerçek dostluk olasılığı hakkında çok konuşuyor. Bu çağdaş bir olgudur çünkü 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar kadın ve erkeklerin arkadaş olması alışılmadık bir durumdu.

Tarih boyunca iki cinsiyet arasında dostluk değil, evlilik, iş birliği, öğretme-öğrenme veya işlevsel bağlar olmuştur. Kesin olan, erkekler ve kadınlar arasındaki arkadaşlığın giderek yaygınlaştığıdır. Ama bu gerçekten de arkadaşlık mıdır?

Bilim öyle olmadığını söylüyor. Wisconsin-Eau Claire Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, heteroseksüel erkek ve kadınların arkadaş olamayacaklarını, çünkü arada her zaman bir tür çekim olduğunu buldu.

Erkekler, çekici bulmadıkları bir kadın arkadaşa sahip olmakta zorlanıyor gibi görünüyor. Ayrıca, öyle olmasa bile, onun da kendilerine ilgi duyduğunu düşünme eğilimindedirler. Buna karşılık, kadınlar erkek arkadaşlarının kendilerini çekici bulsalar bile onları çekici bulmadığına inanma eğilimindedir.

Kesin olan bir gerçek var: İlgili tüm veriler, arkadaşlığın hayatı birçok yönden zenginleştirdiği gerçeğine işaret ediyor. Arkadaşları olan insanlar ayrıca daha yüksek dopamin, oksitosin ve endorfin seviyelerinin tadını çıkarırlar.

Araştırmacılar ayrıca arkadaşları olan kişilerin bir tür demans veya diğer zihinsel bozukluklar geliştirme olasılığının yüzde 70 daha düşük olduğunu buldular. Ayrıca daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahiptirler ve soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

Bu yetmezmiş gibi, arkadaşları olan kişilerin stres ve depresyon yaşama olasılığı daha düşüktür. Ayrıca hastalıklardan daha çabuk iyileşirler.