Birkaç gün önce Çambaşı  Yaylasına  gittim. Yayla eski görüntüsünü değiştirmiş; binaların dış yüzeylerinin kahverengi malzeme ile  kaplanılması  ve hep aynı renk olması beldeye ayrı bir güzellik katmış. Bu arada  evlerin  bahçelerinin de Çambaşı havalesinin orman ağaçları cinsinden ağaçlandırılmış olması; gerçekten ortaya güzel bir görüntü çıkarmış.  Yakın çevreninde bölgede yetişen orman ağaçları cinsinden  ağaçlandırılması; sanırım yaylaya daha güzel bir özellik verecektir.

      Gördüğüm bir eksiklik ise Çambaşı’nın   yakın çevresinin yollarınında greyderle düzeltilmesi son derece olumlu olacaktır. Çünkü yakın çevre  doğal piknik alanı olarak;  gelen  ziyaretçiler tarafından kullanılıyor. Hatta eğer mümkünse kaplama asfaltt yapılması son derece güzel olacaktır.  Çambaşı’nın yarısını kaplıyan  çevre yolu (Bisiklet ve yürüyüş yolu ) tüm Çambaşı çevresini  (yakın çevre)  kaplarsa  çok güzel olacağını düşünüyorum.  Bu  olgunun gelmesi hayvancılığa zararda vermez.  Yalnız özellikle Giresun’un Yaylası  olan Karagöl  (7 adet krater gölü var ) yoluna Ordu İli sınırına kadar kaplama bir asfalt yapılması  çok olumlu olacaktır.  Çambaşı o zaman daha çok ziyaretçi alacak; Giresun Yaylası olan Karagöl  Yaylasını;  ziyaretten sonra,  Ordu  Çambaşı  Yaylasınıda  gezme olanağı yaratacaktır.  Tersine Çambaşı ziyaretinden sonra  Karagöl’e gitme olgusu ortaya çıkacak; karşılıklı yaylalarımız daha çok ziyaretçi alabilecektir.

       Yokuşdibi  Mahallesi ile Turnalık arasında yol yapım çalışması devam ediyor. Bu olgu yoldaki tüm olumsuzlukları  ( yol eğim durumu, viraj, darlık ) ortadan kaldırıyor.  Yapıldığında herhalde 40 dakikalık bir zamanda Çambaşı’na  gidiş, geliş mümkün olacaktır.

       Çambaşı’ndan sonra Yeşilce Mesudiye yoluna çıktık. Yaklaşık 4 veya 5 km  sonra Topçam  Sapağı’ndan  Topçam yoluna girdik.  Yol Mesudiye Yaylalarının içinden geçiyor ve yüksekliği Topçam’a doğru; düştüğü için kışında kullanılabilecek bir durumda; borla karıştırılmış asfalt yapılmış ve yol;  arazi yapısına göre tanzim edilmiş. Topçam’a yakın 2,5 km lik kısmın henüz asfaltı yapılmamış. Yani Ordu Mesudiye yolundan (Dereyol ); veya Gölköy yönünden gelip; Topçam; yolu üzerinden Çambaşı’na ulaşmak çok kolay; yalnız bana göre  burada; özellikle yolun varyantının karşı bölümünde; araba park etmek için  3 metrelik stablize olmadığı için  (Yolda yalnız asfalt kısım   mevcut) araç parkedecek yer yok; buralar yayla özellikli yerler; buralarda araç park edilebilmesi için 3 metrelik banket kısmın olması çok uygun olurdu; ama yapılmamış. Bu yol yeşil yol programı doğrultusunda yapıldı, ve çok güzel oldu.