Develüasyondan sonra dövizin oluştuğu ortalama fiyata göre hemen tüm mallara zam geldi;  ve buna göre piyasada fiyatlar belirli bir yere oturdu. Asgari ücret 4253 tl oldu. Tüm çalışanlardan asgari ücretin vergi dışı kalması sonucu belirli bir artışta oradan gelecek.  Memur maaşlarınada  % 30,95 oranında zam yapılması kararından sonra şimdi TBMM de (Tematik Ekonomi Paketi ) torba yasa içinde yasalaştırılacak.  Yalnız bazende aşırı fiyat artışları ile karşı karşıya kalınabiliyor. Mutlaka denetim mekanizması ile piyasa  denetlenmelidir. 

      Memur ve emekli maaşlarına gelecek zamdan sonra piyasada fiyatlar yavaş yavaş yerini bulacak, arz taleb dengesine göre; olması gereken yere gelecektir.

       Önemli bir konuda gübreye gelen aşırı fiyat artışı; özellikle yurdun bazı bölgelerinde şu anda ekim zamanı; gübredeki aşırı  fiyatlar; çiftçinin gübre kullanımını azaltacaktır. Gübre kullanılmayan ekili alanda üretim aşırı miktarda düşebilir. Bu olgu tarımsal üretimi doğrudan etkiler. Nasıl yapılacaksa; fiyatı bir miktar süspanse etme, girdiyi yerli üretimle karşılama gibi; maliyeti düşürecek unsurlar tarımsal üretim için son derece önemlidir.  Şurası unutulmamalıdır ki;  tarımsal üretimin % 10 bile düşmesi Türkiye’yi  önemli tehlikelerle  karşı karşıya bırakabilir. Mutlaka çiftçinin uygun fiyata gübre dahil; diğer girdileri  de sağlıyabilmesi son derece önemlidir.

       Ülke genelinde sorun olan olumsuzlukları zamanı içinde çözersek; bundan tüm ülkemiz insanı mutlu olacak.  Devletine karşı ödev bilincini daha güzel yerine getirecektir.