Bütün Dünya’da olduğu gibi enerji sorunu Ülkemizde de en önemli problemlerden biridir.  Ülkemizde  üretilen petrol miktarı  tükettiğimiz petrolün %  8 i kadardır.  İhtiyacımız olan petrolün geri kalan,  %  92 sini ithal etmek zorundayız. Doğalgaz son derece temiz bir enerjidir, hava kirliliği yaratmadığı gibi; kullanımı da  son derece kolay; borudan akıp geliyor. Şu an itibarı ile kullandığımız doğalgazın sadece % 1 ini üretebiliyoruz.  Geri kalan ihtiyacımızın % 99 unu ithal ediyoruz.  Sakarya  Gaz  Sahasında 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu; şu anda bu gazı yurt içi kullanımına  vermek için çalışılıyor. Planlamaya göre gelecek yıl ortalarında belki ilk anda tükettiğimiz doğalgazın çok azını yurtiçi tüketim sistemine verilebilecek. Şu an için tükettiğimiz elektriğin  yaklaşık % 32 sini  doğalgaz çevrim santrallerinden  elde ediyoruz.

       Elimizde  güneş enerjisinden elektrik elde etmek gibi bir kaynak var.  Bu kaynak özellikle yurdumuzun Güney Bölgeleri’nde çok verimli  durumdadır; dolasıyla gerekli yatırımı yaptığımız zaman ihtiyacımız olan enerjinin önemli bir bölümünü buradan sağlıyabiliriz.  Güneşten elde edilen elektrik temiz enerji türündendir;  ve herhangi bir  çevre kirliliğine  veya arıza olunca; tehlike yaratma durumu yoktur.

      O halde  Türkiye elektrikli araçların üretimini teşvik etmeli ve bu alanı;  değişim  yatırımları ile hemen doldurmalıdır. Çünkü petrolün durumu ortadadır.  Şu anda fiyatı oldukça yüksektir; belki dünya üretim  tüketim durumuna göre; yıllara bağlı azalacaktır;  belki de  çok az durumuna gelebilecektir.

       O halde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tüm çeşit araçlarda (otomobil, minibüs, otobüs, metrobüs, kamyon, tır ) elektrikli üretimi sağlıyacak yönlendirmeyi yapmalıdır.  Bu teknolojiye göre araçların sarjını  sağlıyacak  sarj  istasyonu kurdurarak, soruna çözümü üretmelidir.