Şimdilerde çok konuşulduğu halde; henüz TBMM sine  getirilemeyen konunun biriside ‘Emeklilikte  Yaşa Takılanlar’  konusu; belki biraz daha gecikerek Meclis’e gelecek;  Meclis’te görüşülüp; bilinen şekliyle yasalaşırsa; muhtemelen önümüzdeki ay yürürlüğe girecek.

      Peki EYT konusunu bir daha hatırlıyalım. 8 eylül 1999  dan önce sigortalı olan; yaş şartı aranmaksızın  emekli olabilecek; bu durumda olan yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi kapsıyor.  Bu kapsama giren istemeleri halinde; yasa çıktığında emekli olabilecekler. Düzenleme önümüzdeki çok yakın gelecekte TBMM sine gelecek; görüşülüp; yasalaştıktan sonra;  Resmi Gazete de yayınlandığında  yürürlüğe girecek.

     En az 5 bin prim gün sayısı olmak üzere; kadınlarda  20 yıl; erkeklerde 25 yıl hizmet şartı aranacak.  Düzenlemede  SSK, Bağkur,  Emekli Sandığı  ayrımı olmayacak.  Yasa çıktığında emeklilik hakkından yararlanmak için başvuru yapılacak.  Eksik primi olanlar  e- devlet üzerinden doğum ve askerlik borçlanması yapabilecek. Düzenleme içinde işverende; kıdem tazminatının ödenmesinde güçlükle karşılaşılması halinde;  kredi garanti fonu kefaletiyle uygun finansman sağlanacak.  Emekli olup çalışmaya devam edenler  için sosyal sigorta prim teşviki getirilecek. Sosyal Güvenlik priminde 5 puanlık indirim yapılacak