Birkaç gün önce Giresun’un Bektaş yaylasını ziyaret etme fırsatı buldum.  Özellikle tatil günlerine gelmesini istemedim;  çünkü  kalabalık olacağını; hafta arası gitmenin daha uygun olacağını düşündüm. Bektaş Yaylası,  Giresun’un Dereli İlçesine bağlı;  Kulakkaya Yaylası, Melikli Obası  Yaylası, Kurttepe Mevkii ve  Alçakbel  Orman İçi Piknik Alanı’nın  bir araya gelmesi ile oluşan ve bütüne verilen addır.  Bektaş Yaylası 2100 metre yüksekliğindedir. Yaylaların ve yol güzergahının bu mevsimde; her zamankinden daha  uygun olduğunu gördüm. Bektaş Yaylasınında nefis havada son derece güzel bir yayla olduğunu söylemeliyim.  Kulakkaya Yaylasıda;   Bektaş Yaylasına  yaklaşık 12 km dir. Alçakbel  Orman içi  Piknik Alanıda  iki Yaylanın arasındadır. Buralar Bektaş’a göre daha alçak rakımdalar. Kulakkaya  Yaylasından hem dereli İlçesi yoluyla,  hemde  direkt olarak Giresun İl Merkezine inebiliyorsunuz.  Bektaş Yaylasından Bulancak İlçesi asfalt bir yolla bağlı; dolayısıyla bu yöndende ulaşım  gayet iyi. Bektaş Yaylasının yakın çevresinde ağaç yok, ancak  Kulakkaya Yaylası değişik orman ağaçları arasında bir yayla; aynı  şekilde  orman içi piknik alanıda ağaçlı güzel bir yer.

        Bektaş’tan  Karagöl  Yaylasınada  (Karagöl / 7 adet krater gölü var)  gidebiliyorsunuz; ancak  Karagöl Yaylası yönüne asfalt yol yok; stablize yoldan gitmek zorundasınız.  Bektaş  Yaylası  güzel havada; nefis bir görüntüye sahip;  fiyatlarıda  uygun.  Bu tarihlerde bile yeterli sayıda açık yer ve belirli bir kalabalık  var.

        Yalnız genel anlamda gördüğüm bir eksikliği söylemek isterim; özellikle yol ayrımlarında; yolun nereye gittiğini gösteren; bilgilendirici yön lefhaları yok; sormadan bilemiyorsunuz; her zaman, her yerdede insan bulamıyorsunuz; hata ile yanlış bir yola girerseniz; özellikle sisli  havalarda (yaz mevsiminde bile); yolunuzu kaybedip  kaybolabilirsiniz.  Bir diğer eksiklik  ise yaylaların birbirine yol bağlantısı olmaması;  Örneğin Çambaşı Yaylasından;  Bektaş Yaylasına; hem alt koddan; hemde üst koddan bağlanması; yaylalardaki güvenli seyahat ortamını; ve daha çok ziyaretçi talebini birlikte getirecektir. Bu bağlantılar yapıldığında (asfalt yol);  gidilecek yön lefhalarıda özellikle güvenli seyahat olanağı ortaya  konulduğunda; yaylalar çok daha fazla talep alacaktır.