Günümüzün en önemli sorunlarından biri ulaştırmadır. Tükettiğimiz petrolün yalnızca % 8 ini  üretebiliyoruz. Bu nedenden dünya piyasalarında özellikle petrolün fiyatı; eski ortalama fiyatların üstüne çıktığı an; iç piyasada maliyetler dahil edildikten sonra; günümüzdeki döviz                             kuru nedeniyle hayli yükselmektedir. Şu anda da motorinin fiyatı 22,27 tl  dir. Tükettiğimiz petrolün yalnızca  % 8 ini üretebiliyoruz; geri kalan % 92 yi  ithal olarak  alıyoruz;  ithalatı artırmakta ve sonucunda fazla miktarda döviz talebi gündeme getirmektedir.  Petrolümüzün olmadığı gerçeğiyle; ulaştırma teknolojilerinde  özellikle hızlı treni yurdun her yerine kısa ve uzun mesafeler ulaşır duruma getirmemiz lazım.

      Bir diğer konuda hızlı tren yurdumuzun her tarafına girerse; otobüs imal sektörünü baltalayacağı görüşüdür.  Bu kesinlikle mümkün değildir.  Çünkü günümüzde otobüsler özellikle turizm taşımacılığı için son derece önemli bir ulaşım aracıdır.  Ayrıca şehir içi  ulaşımının önemli bir bölümü  de  otobüslerle gerçekleştiriliyor.  Otobüslerde elektrikle çalışan modelleri ile akaryakıt kullanmaksızın; şehir içi ulaşımında akaryakıta göre yaklaşık  % 75  daha tasarruflu durumdadır.  O halde bu yönüyle bu sektörde elektrikli otobüslerin üretimi teşvik edilmelidir.

      Şu anda hızlı tren Ankara - Konya – Karaman; Konya, Ankara – Eskişehir – İstanbul; Ankara –Sivas  arasında çalışmaktadır. Türkiye’de hızlı trenlerin 250 km hızla gitmesi planlanmaktadır. Bu hızın, hızlı trenle seyahat eden birisi olarak  çok uygun olduğunu düşünüyorum.  Halen yurdumuzda başka bazı hatlarda da ağır yavaş yapım çalışması devam ediyor.  Bence hızlı trenin tüm Türkiye’ye süratle yayılması çok uygun olacaktır.  Bu takdirde  yollardaki yoğun araç trafiği de  daha  aza inecek;  trafik kazaları da olabildiğince en aza indirecektir. 

      Yalnız hızlı tren teknolojisinin; yurdun  3 veya 4 ayrı bölgesinde (şehrinde ); tümüyle yerli teknoloji olarak yapılabiliyor hale getirilmesi gerekiyor.  Çünkü bu teknoloji  çok önemli ve önemli seviyede ihraç imkanı da olan yeni teknolojilerdir.  Bu alandan gelecek dış kaynak artışı; başka alanlardaki yatırımları destekliyecek; önemli seviyede iş imkanı yaratacak ve Ülkemizdeki hayat standardının yükselmesini sağlıyacaktır.