İşim gereği bu ayın başlarında  birkaç kez İlimizin  batı bölgesine gittim. Dönüşte de akşam saatlerinde  Fatsa’dan geçtim.  Gördüğüm manzara hem sabah saatlerinde; hem de;  çok yoğun olarak akşam saatlerinde; trafik oldukça kalabalıktı. O kadar ki kuyruk içinde yaklaşık 6 km yoğun kalabalık olarak; yolda trafiğin içindesiniz.  Eğer yağış olursa ki ana kara yolunda çok yoğun trafiğin olabileceği gerçeği vardır.

     Fatsa Bölgesi Karadeniz Sahil Yolu’nun içinde; çok yoğun bir bölgeyi kapsıyor.  Bu hat üzerinde üç şehir;  ve üç büyükşehir vardır. Ayrıca bu yol E 70 numaralı Uluslararası yoldur.  Uluslararası nakliye yapan tırlar ve kamyonlar burada  ana kara  yolundan geçer. Fatsa’nın kendi nüfusu da; yakın çevredeki  ilçelerle oldukça yoğundur.  Bu yüzden hemen her gün; özellikle öğleden sonraki ve akşamın geç saatlerine kadar; yoğun trafik vardır.

     Peki çözüm nedir derseniz; Fatsa’nın Samsun Ordu Kara Yolu içinde;  Çevre Yolu’na ihtiyacı vardır. Ünye Çevre Yolu’ndan  yaklaşık;  Bolaman  Ordu Çevre Yolu’na 23 km lik bir çevreyolu tüm sorunu köklü biçimde çözecektir. İlk aşamada; Fatsa Çevre Yolu’nun  şehir metrepolü güneyinden  (arkasından ) yaklaşık 10 km si planlanıp yapılabilir. Geri kalanı da zaman içinde bitirilebilir.

      Devlet Ana Karayolu; burada aynı anda E 70 olarak  Uluslararası yol kategorisindedir.  Devamlı kamyonlar ve tırlar bu yoldan uluslararası ulaştırmayı gerçekleştirmektedirler.  Yapıldığında zaman içersinde Ordu İli tümüyle Çevre Yolu’na kavuşacaktır. Ulaşım otoyol standardları  hızında; çabucak gerçekleşecektir.