İlimiz  Ordu’nun Altınordu  İlçesi’nde en önemli sorunlardan birisi otopark sorunudur. Özellikle Altınordu İlçesi’nin Perşembe yönünden gelen çoğu Düz  Mahallede çalışan  esnaf veya günlük işleri  gereği gelip;  bitirdikten sonra yine yakın mahallere giden insanların;  haliyle özel araçları ile gidip gelme durumunda olanlar; araçlarını bu bölgeye bırakıyorlar. Mahalle sakinlerinin  araçları da var; bu durum oldukça  araç  yoğunluğu oluşturuyor.  Bu nedenden sokaklara park ediliyor.

      Peki çözüm ne diyorsanız; katlı otopark yapmak bu sorunu  kökten çözecektir.  Düz Mahalle’deki eski sebze  pazarı;   bu işe çok uygundur.  Sebze Pazarı  da  kapalı alan olarak zemin kata koyulursa; hem tarımsal mahallerden gelip ürettiği ürünleri  satacak insanlarımıza kolaylık  sağlar. Çünkü bölgemiz çok yağışlıdır; yaz aylarında da sıcaklar yüzünden satılacak ürünlerde,  sıcaktan dolayı  bozulmalar olabilir. Tarımsal mahalden gelen araçlar, minibüsler katlı otoparka girerken; zemin katta tarımsal ürününü satmak için gelen; yerel sakinleri de orada indirip;  ürününü  pazara taşıma zorlukları  da bitmiş olur.

      Yapılacak  5 katlı otoparkın bir katı zemin altında (bodrum kat ); zemin kat sebze pazarı, üzerinde  de 3 kat  otopark olarak inşa edilirse;   sorun kökten çözülmüş olur; tarımsal ürünlerini  satmak için gelen insanlara da büyük kolaylık sağlanmış olur. Yalnız burada  yapılacak sebze pazarının  tamamı;  köyden gelen ürünleri satmak için,  gelenlere ayrılmalıdır. Yani devamlı tarım ürünü pazarlayan pazarcı esnafı; ve manavlar  buraya girememelidir.

      Otopark dolmaz ve bunun gibi düşünceler yanlıştır. Devamlı kalacak araçlar için aylık ücretli otopark kartı tanzim edilebilir.  Diğer araçlar içinde fiyatlar biraz daha uygun tutulursa; hem otopark sorunu çözülür; hem de sokaklar; her taraf  araç  dolu olmaz. Çünkü karşı taraf  (TUM ) toplu ulaşım merkezidir; yanı yüzey otoparkıdır.  Orta Cami’nin güneyi  otopark; ve stadyumun ön tarafının bir bölümü de otoparktır; ama çoğu zaman doludur. Yer bulabilmek çoğu zaman mümkün değildir.  Yeni yapılacak otoparkın giriş çıkışları; çoğunlukla şehrin batı tarafından olacağı için; yolda yoğunluk yaratmaz.  Çoğunluk geldiği yönden çıkacağı için  sorun çıkmaz.

       Eğer buraya katlı otopark yapılırsa; bu bölgede şehir içindeki park etmek zorunda kalan araçlar en aza iner.  Burası şehrin alışveriş merkezide olduğu için  esnaflara  müşteri kolaylığı sağlar.