Her yıl 24 Kasımda ‘Öğretmenler Günü’nü kutlarız. Temel amaç; toplum içinde  öğretmenlere gerekli sevginin,  saygının, hoşgörünün olması gereken yerde olmasını sağlamak, öğretmenlik mesleğinin güzel ve özverili, değerli ve üstün yanlarını topluma göstermek ve toplumsal anlamda;  uygun davranışı geri dönüş olarak almak; öğretmene karşı toplumsal anlamda sevecen, saygın ve sevgi dolu yaklaşımı sağlamak, yeni yetişen genç nesile öğretmenliğin güzel yanlarını göstermek ve yetenekli gençlerin bu mesleği seçmesini sağlamak için;  ayrıca Ülkemizin kalkınması, büyümesine  katkı sağlamış emekli öğretmenleri hatırlamak, saygıyla ve sevgiyle anmak, yeni atanan veya atanma bekliyen öğretmen kesimine mesleğin saygın ve özverili yanlarını göstermek ve onların mesleğe karşı daha aktif    ve istekli yaklaşımını sağlamak için kutlanıyor.

      Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928 de çıkarılan 1353 sayılı yasa ile ‘Arapça Harfleri’ yerine  ‘Latin Harfleri’ ile yazılmış  ‘Türkçe  Alfabe’ye geçilerek  % 7 olan okuma yazma oranı toplumun her kesimine ulaşılarak ‘Türkçe Alfabe’  ile okuma yazma başlatıldı ve yıllar içinde çok düşük olan okuma yazma oranı yükseltildi.

      Öğretmen insan yetiştiren mühendistir. Öğretmenlik kişi üzerinde istendik davranışların oluşması çalışmasıdır.  Bilmek öğrenciye veya daha üst yaşlardaki insana güven kazandırır ve çözümü bildiği için rahatlık sağlar. Öğretmen öğrenciyi okul öncesi eğitimden başlıyarak; orta öğretim sonuna kadar öğreten ve eğiten kişidir; ve aynı anda öğrencinin  kişiliğinin en iyi seviyede gelişmesini   sağlıyan; üretme becerisi kazandıran insan mühendisidir. Öğretmen geleceğin;  öğretmenini, doktorunu, subayını, hukukçusunu, akademisyenini şekillendiren ve eğitimlendiren; üstün  üretim   yapabilme olgusuyla donatan üstün  verileri ortaya koyabilen insandır.

       Atatürk öğretmenler için ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ deyişi ile öğretmenlere;  Ülkemizin her dönem daha üstün hedeflere taşınması gerektiğini de anlatmıştır. Öğretmenlerde bu görevi en üstün şekilde yapmışlar; ve geleceğe yönelik yapacaklardır. ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni; Dünya Milletleri arasında en uygar medeniyet seviyesine     getirmişler ve bunu devam ettireceklerdir. 

       Öğretmenlik;  en iyi seviyede ve üst kalitede eğitimlendirilmelidir; ve özlük hakları;  daha da iyileştirilmelidir. Çünkü daha üstün kalitede yetişen öğretmenlerin; yetişen her seviyedeki öğrencilere vereceği kalite; daha üstün kuşakların yetişmesini sağlıyacak; ve Ülkemizi çok gelişmiş ve uygar  Milletler içine taşıyacaktır.

      Tüm öğretmenlerin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlu olsun.