Günümüzün en önemli konularından biriside toplu taşımadır.  Toplu taşımanın anlamı aynı yöne giden insanları, tek bir araçla;  makul sürede gideceği yere ulaştırmaktır.  Toplu taşıma işini  ne derece emniyetli, hızlı ve seri, güvenilir bir ulaşım aracı durumuna getirebiliyorsak; o dercede  işleri kolaylaştırmış oluruz,   Toplu taşıma ulaştırma yapacağı yere göre,  mevkiye göre,  şehre göre,  nüfus yoğunluğuna  göre  ve yatırım tutarına göre değişik araçlardan oluşur.   Bu araçlar minibüs, midibüs, şehir otobüsü, tramvay, banliyö treni, tren, metro; denizde ise feribot, dolmuş motorları ve  deniz otobüsü gibi araçlardan oluşur.

     İlimiz Ordu’da ise, şu andaki duruma  göre  minibüs,  midibüs,  şehir otobüsü şeklindedir.  Toplu taşım araçlarının diğerleri yoktur. Özellikle İlimizin Altınordu İlçesi ve yakın çevresi  toplu taşım için hızlı tramvay veya trene  ihtiyaç duymaktadır.   Bu yatırım planlanıp;  bugün başlasa bile yapımı en az 3 – 4 yıl sürecektir. Dolasıyla  tramvay veya tren o zaman; daha çok ihtiyaç olduğunu gösterecektir.

     Şu anda Turnasuyu Mahallemizden başlamak üzere; Cumhuriyet, Karapınar,  Karşıyaka,  Şirinevler, Yeni Mahalle,  Şarkiye, Düz Mahalle,  Taşbaşı veya Zaferimilli,   Kirazlimanı, Güzelyalı, Kumbaşı,  Efirli,  Çerli  Mahallesi başlangıcına kadar gidebilir. Yapıldığında Efirli’den üniversiteye kadar giden bir öğrenci tek araçla seri şekilde okuluna ulaşmış olur. Böyle bir toplu ulaşım aracı;  ikiyüz ila beşyüz kişi arasında  taşıyabilecektir.  Böylece yollarda gereksiz özel araç trafiği en aza inecek;  genelinde trafik rahatlıyacaktır.  Kişide de işine tramvay veya tren ile  kolaylıkla gideceğinden özel aracını kullanmıyor  olacak; bu durum hem yakıt tasarrufu, hem de yollardaki yoğun trafiği en aza indirecektir.  Bu durum diğer toplu taşıma  araçlarının işini azaltmaz;  tramvay veya trenin gitmediği   yerlerde yine onlar işlerini yapabilirler.

      Daha sonraki aşamada tramvay veya tren Çerli Mahallesinden; Perşembe’nin Çeşmeönü mevkiine kadar  devam edebilir. Böyle bir yatırımın İlimiz Ordu’ya gelmesi Ordu’nun turistik değerini ve şehir olgusu değerini çok yükseltecektir.