İçinde yaşadığımız şu günlerde; yurt genelinde kötü hava koşulları  devam ediyor.  Uçak seferleri iptal ediliyor. Kara yolu ulaşımı için yollar kapanıyor.  Mahalle ve köy yolları da bazen aşırı kar yağışı nedeniyle açılamıyor;  hastası, cenazesi,  hamilesi ve diğer acil ihtiyaçlar için kırsal yerleşim alanlarına ulaşılamıyor.  Yerine göre bazen bu ulaşım çok zor şartlarda sağlanabiliyor.  Çünkü aşırı kar yağışı yol geçitlerini tıkıyor. Bir yandan çığ tehlikesi; bir yandan yolun geçtiği alanı bulmak oldukça zor olabiliyor.

      Bu mart hatırladığım en ağır kış koşullarının  olduğu mart ayı oldu.  Geçmiş çok eski yıllarda bile; mart ayında bu şekilde ağır kış koşulları  olmazdı. Belki gün içinde (İlimiz Ordu’ya göre)  sıfır dereceye iner; sonra 18 dereceye çıkar; sulu kar, boran şeklinde yağardı; ama bu yıl inanılmaz şekilde;  devamlılık göstererek kar  yağıyor. Tek iyi tarafı ise; heralde  ayaz yapmadığı için; (bulutlu ) tarımsal alanlara don yaparak  bir zarar vermedi; diye düşünüyorum. İlimiz Ordu’ya göre söylersek; üst rakım kodlarında henüz tarih olarak tomurcuklama yapmadığı için; don yapmış olsada  zarar vermez diye düşünüyorum.  Önümüzdeki 20 – 30 gün içinde ne durumda olduğunu daha iyi anlıyabileceğiz.  Dilerim tüm tarımsal alanlar bu dönemi zararsız atlatır.

       Hava şartlarının  bu durumda olması tüm sektörleri etkiledi.  O kadarki  inşaatlar durdu;  iş seyahatleri, turizm olgusu tamamen durdu. Havanında  çok soğuk oluşu; tümden bulunduğu  bölgede  beklemeyi gerektirdi. Belki sadece kayak sporunun yapıldığı merkezlerde; karın çok oluşu bu sporu seven veya yapanlar için iyi bir ortam oluşturdu.

     Umarım ve dilerim  hava şartları, en kısa sürede mevsim normallerine; hatta biraz üstüne  çıkar.  O kadarki hava koşulları ısınma  giderlerini  artırdı. Zaman zaman okulları  (ulaşım  ve can güvenliği nedeniyle ) tatil ettirdi.  Hemen her alanda  iş yaşamını güçleştirdi ve en aza indirdi.