Milli Eğitim Bakanlığına bağlı  Eğitim Kurumlarında; Okul Öncesi,  İlkokullar,  Ortaokullar, ve Liselerde ikinci dönem 6 şubat günü başladı; dönem sonu ise 9 Haziran 2017 olacak. Bu dönemde de birinci dönemde olduğu gibi; 8 ci sınıf öğrencileri 26-27 nisan Temel Eğitimden Orta  Öğretime geçiş sınavına girecekler; bu sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayanlar 20 -21 mayısta yapılacak mazeret sınavlarına katılabilecekler. Lise bitirme durumunda ve mezun durumda olanlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına  12 mart 2017 tarihinde katılacaklar. Sonuçlar geldikten sonra; lisans yerleştirmeye puanı yeterli olanlar 10 – 11 haziran ve 17 -18 haziran günü beş oturumda yapılacak lisans yerleştirmeye;  herkes kendi alanında giriyor. 
        Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2016 -2017 Eğitim ve Öğretim yılında 18 milyon öğrenci eğitim görüyor;  bu öğrencileri 900 bin öğretmen eğitiyor. Haliyle bu tablodan anlaşılacağı üzere eğitim her ulus için önemli olduğu kadar; Türk Milleti  ve geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Hangi yaş grubunda olursa olsun verilen eğitim ne denli kaliteli ise; yetişecek nesilde o denli iyi yetişecek; geleceğin mesleklerini yaparken; daha bilgili, daha verimli,  daha kaliteli olanı ortaya çıkarabilecekler ve genel toplum  başarımız  açısından;  çok iyi yerlere ulaşmış olacağız. 
        Bir önemli konu ise   kitapların içeriğinin günün teknik, deneysel, görsel, en son teknik, sosyal, kültürel, bilimsel donanıma uygun hale; getirilerek güncellenmesidir; ve bu konu iyi eğitilmiş bir nesil yetiştirme anlamında son derece önemlidir. Eğitim programlarına uygun Atatürkçülük konularının da fevkalade iyi seviyede verilmesi; ülkemizin yakın ve uzak geleceğinde;  bir bilgi ve kültür toplumu olması son derece önemlidir.  Eğer yetişen neslin; fevkalade iyi, bilgili, deneyimli, anlayan, anlatabilen, çözen, çözebilen seviyede olmasını istiyorsak; eğitim yoğunluğundan korkmadan; daha çok çalışmamız gerektiği de  ortadadır.
         Bir diğer konuda hangi yaşta olursa olsun; eğitimin önü kapatılmamalı; herhangi bir sebeple eğitimini sürdürememiş olanlar içinde mutlaka açık lise gibi programlar uygulamada olmalı;  ve kişinin eğitim ihtiyacı nedeniyle  talep ettiği, veya edebileceği imkan karşılanmalıdır. Okula devam etme yaşında olanlar mutlaka örgün eğitimin içinde olmalı; okuma yaşı geçenler açık lise programlarına devam etmelidir.
          Örgün eğitimin içinde yetişenler sosyalleşme anlamında  çok daha iyi seviyede oluyorlar.