Bu yıl 24  Şubat 1 Mart tarihleri arasında vergi haftası kutlanıyor. Amaç verginin tüm toplum katmanlarına benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması olgusuyla her yıl vergi haftası kutlanır.

      Vergi Devletin kamu hizmetlerini yürütebilmek ve toplumun genelinin yararına yatırımların giderini karşılamak için;  herkesten kazancı oranında yasalarla belirlenmiş miktarlarda; kişi ve tüzel kuruluşlardan Devletin aldığı paydır. Dolasıyla Devlet vergi yoluyla hem işletmelere; hemde kazançlara ortaktır.  Vergi haftasının temel amacı  toplumda; sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması; verginin olabildiğince toplum tarafından gönüllü verilen kavram haline getirilebilmesi çalışmasıdır.  Devlet giderlerinin; vergi yükümlülerinin; vergi ödemesiyle  karşılandığının topluma benimsetilmesi  amaçlanmaktadır.  Vergi yükünün adaletli ve dengeli biçimde uygulanması; dolasıyla yasa koyucunun önemli bir görevi oluyor. Toplumda vergi bilincinin oluşmaması; kayıt dışı ekonomiye yol açacak ve bu haksız kazanca ve rekabete sebeb olacaktır.

       Vergi türleri:

A)Mal ve hizmetlerden alınan vergiler. Katma değer vergisi (KDV)  B) Damga vergisi;  C)Özel tüketim vergisi. (ÖTV)  D) Gümrük vergisi.  E) Şans oyunları vergisi. F) Banka ve sigorta işlemleri vergisi.  G)Özel iletişim vergisi. H) Harçlar  İ) Belediye vergileri.

        Servet üzerinden alınan vergiler:

Emlak vergisi,  b) Motorlu taşıtlar vergisi  (MTV )  c) Veraset ve intikal vergisi.

         Gelir vergisi üzerinden alınan vergiler.

a)Gelir vergisi  b) Kurumlar vergisi. 

       Vergiler;  Mükellef ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında köprü görevi gören  Yeminli Mali Müşavirler, Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirlerin konuya yaklaşımları ve destekleri ile çözüm buluyor.